Prvý zápas U2010 v súťaži, kadetky opäť víťazne

Náš tím starších minižiačok nastúpil na svoj prvý súťažný zápas v živote. Nakoľko sa súťaž mladších mini pre Covid v minulej sezóne nehrala, naše najmladšie dievčatá nezažili žiadnu zápasovú skúsenosť. V tejto sezóne sa začalo družstvo formovať, ale svoju prvú súťažnú skúsenosť získalo až tento víkend. Naše dievčatá pod vedením trénerky T. Moravčíkovej cestovali na horúcu trnavskú pôdu /hralo sa v Cíferi/. Naše dievčatá sa z prvej nervozity otriasli a so skúsenejším súperom tuho bojovali o každú loptu. Na víťazstvo to ešte nestačilo, /prehrali sme 65 : 37 a 53 : 23/ ale aj to časom určite príde. Držíme dievčatám palce aby im chuť a nasadenie v basketbalových zápasoch vydržali.

Pokiaľ máte aj vy dievča vo veku 9-11 rokov, radi ho privítame v našom klube. Bližšie info nájdete tu.

Foto zo zápasu nájdete tu

Viac info o zápase :

Naše kadetky U2005 odohrali už 7.a 8. zápas v termínovo nabitej súťaži. Tentoraz nastúpili proti družstvu z Piešťan. Naše dievčatá boli v tomto dvojstretnutí podľa doterajších výsledkov mierne favoritky. To im asi v sobotu večer trochu zväzovalo ruky, prípadne aj absencia trénerov na zápase, keď hlavný tréner D. Lupták ešte nie je v poriadku po operácii a meškala aj asistentka T. Moravčíková, ktorá sa neskôr vrátila zo zápasu z Cífera. Naše dievčatá sa dlho nevedeli trafiť do koša, zahadzovali aj výhodné pozície a tak sa Piešťany dlho držali na dostrel. Až po 15 minútach sa hráčky skoncentrovali a začali hrať rýchlo a presne do koša. Už v prvom polčase tak získali 20 bodový náskok a poslednej štvrtine unavene pôsobiacim súperkám dovolili len 4 body. Víťazstvo 88 : 30 tak vyznelo veľmi jednoznačne.

V nedeľu v Diplomat Aréne sa však hral nový zápas, tentoraz aj s kompletnou trénerskou dvojicou. Naše dievčatá sa opäť rozbiehali pomalšie, pôsobili aj unavenejším dojmom. Súper zavrel podkošový priestor a naše dievčatá mali problém pri samostatných nájazdoch sa trafiť do koša. V obrane sme robili chyby pri doskoku a odstavovaní a tak len vďaka presným trojkám sme boli v tesnom vedení. Druhá štvrtina už bola optimistickejšia, lepšie sme bránili a v útoku sme boli aktívnejší. Polčas tak bol o 12 bodov v náš prospech. V tretej štvrtine sme však opäť striedali lepšie chvílky so slabšími a tak o výsledku rozhodla až štvrtá štvrtina, keď súper už nedokázal ubrániť naše vnikajúce hráčky. Víťazstvo 69 : 39 celkom nezodpovedá priebehu zápasu ale bolo určite zaslúžené. Naše dievčatá sú tak naďalej v čele tabuľky bez porážky.

Štatistiky zo zápasov kadetiek tu a tu

Pridaj komentár