Tento víkend zvládli naše tímy 6 zápasov

Spolu s Čajkami cestovali v sobotu 6.11.2021 do Košíc na víkend aj naše juniorky U19. Na prvý zápas proti CBK nastúpili v oklieštenej zostave bez 3 hráčok základnej zostavy. Aj keď v príprave sme CBK dokázali poraziť, teraz to pre tím D. Luptáka bola nesplniteľná úloha. Naše dievčatá sa nemohli dostať do zápasu a tak ich súper 3 štvrtiny doslova valcoval. Po tretej štvrtine bol stav 70 : 20 a vyzeralo to na uterák. Až v poslednej štvrtine dievčatá trochu skorigovali výsledok vďaka 4 trojkám. Viac info o zápase tu.

Po tesnom a vydretom víťazstve Čajok s YA Košice 65 : 62 doplnili náš tím v nedeľu proti Tydamu aj T. Vandlíková a T. Kraislová. Nakoľko nám súper posunul nedeľný zápas až na 14. hodinu, museli sa dievčatá dovtedy zabaviť. A určite sa im to podarilo, lebo tentoraz bol vstup do zápasu našich dievčat úplne iný. Napriek zaváhaniu na konci štvrtiny viedli po 10 minútach 18 : 16. V dobrom výkone sme pokračovali a v polčase rozdiel narástol na 8 bodov. V tretej štvrtine sme sa však dostali do útlmu a súper dokázal znížiť na 38 : 37. Vo štvrtej štvrtine to už s našimi dievčatami vyzeralo zle. V polovici štvrtiny sme prehrávali o 6 bodov ale náš tím do nevzdal a záverečnou trojkou M.Valovej vyrovnal na 51 : 51 a vypýtal si predĺženie. V predĺžení mali naše hráčky viacej síl a nakoniec vybojovali na horúcej košickej pôde víťazstvo 62 : 57. Pochváliť treba celý tím, ale Tete Vandlíková podala mimoriadny výkon, keď odohrala 36 minút a zaznamenala 18 bodov, 14 doskokov a 10 ziskov. Viac info o zápase tu.

Staršie žiačky U2007 pod vedením T. Kačmarika privítali doma v sobotu jedného z favoritov súťaže zo Šamorína. V lete sme so Šamorínom tesne prehrali. Teraz sa od začiatku hral vyrovnaný súboj s vysokým nasadením, keď sa tímy striedali vo vedení. Prvú štvrtinu rozhodli o bod naše dievčatá. V druhej štvrtine sa ale začala presadzovať naša dôsledná obrana. V útoku dievčatá tiež predvádzali rýchle akcie s presným zakončením a tak súper začal strácať. V polčase sme viedli 40 : 28. Okrem toho sa prvá pivotka Šamorína dostala do problémov s faulami. Naše dievčatá to dokázali v druhom polčase dokonale využiť, v podstate už Šamorín k ničomu nepustili a zaznamenali tak prekvapivé a vysoké víťazstvo 83 : 50. Strelecky sa v zápase presadila Lili Mudranincová, keď zaznamenala za 32 minút 27 bodov, pričom premenila aj 2 z 3 trojbodových pokusov. Gratuláciu k výbornému výkonu si zaslúžil celý tím. Viac info o zápase tu.

Po ťažkom sobotnom zápase nastúpili v nedeľu naše U15ky proti Petržalke. Naše hráčky sa s nasadením pustili do súpera, nadviazali na sobotný výkon a od začiatku diktovali vývoj zápasu. Tentoraz dostali priestor na palubovke vo väčšej miere aj mladšie hráčky z lavičky a dokázali ho patrične využiť. Predovšetkým Viki Machlová, ktorá za 21 minút dokázala nastrieľať 9 bodov, ale aj Lucia Antalová v obrane výrazne prispeli k úspechu. V polčase naše dievčatá viedli 47 : 28 a aj v druhom polčase pokračovali v rovnako vysokom výkone. Potom ako vo štvrtej štvrtine zaznamenali 16 bodovú šnúru, na ktorej sa 4 bodmi podieľala aj Laura Príbišová a pekný kôš s podbehom zaznamenala Miška Podhradská, to už súper vzdal a nakoniec to bolo vysoké víťazstvo nášho tímu 96 : 55. Viac info o zápase tu.

Foto zo zápasu nájdete tu

Náš najmladší tím U11 – mladšie mini, cestoval v sobotu od vedením trénerky T. Moravčíkovej pre zmenu do Šamorína. Bol to úplne prvý zápas našich najmladších dievčat a tak boli všetky silne nažavené. Súper zo Šamorína už skúsenosti nejaké nazbieral a na palubovke to bolo poznať. Radosť z hry to však naším dievčatám nezobralo a usilovne zbierali svoje prvé zápasové skúsenosti. Napriek tomu, že oba zápasy vysoko prehrali, a s tým sa ešte nejaký čas počíta, zo Šamorína odchádzali bohatšie o nazbierané minúty na palubovke, ktoré ich posunú dopredu. A veríme, že po ďalších usilovných tréningoch v budúcnosti napodobnia svoje staršie spoluhráčky z klubu a prehru šamorínskym dievčatám oplatia.

Pridaj komentár