Náš tím starších žiačok vybojoval na MSR U15 bronz

Družstvo MBK Stará Turá U2007 sa od 20. do 22.5.2022 zúčastnilo finálového turnaja MSR U15 – staršie žiačky v Košiciach. Naše dievčatá vyrazili spolu s realizačným tímom v zostave tréner T. Kačmarik s asistentmi M. Juríkom a F. Redajom v piatok ráno na cestu do Košíc. V prvom zápase ich čakal súper z Banskej Bystrice. Naše dievčatá vstúpili do zápasu koncentrovane, príkladne bojovali v obrane a od prvej minúty nenechávali nikoho na pochybách, že tento zápas chcú vyhrať. Už po 3 minútach viedli 11 : 1 a až vtedy sa Bystrica trochu prebrala. Do konca štvrtiny sme však vedenie ešte navýšili na 23 :7 keď posledný kôš zaznamenala V. Machlová. V druhej štvrtine sme sa dostali trochu do útlmu, 5 minút sme sa nevedeli trafiť do koša ale ani súperovi sme nič nedovolili. Potom sa dievčatá ale znova rozbehli. Navýšili vedenie na 34 : 9 aj vďaka 2 košom M. Podhradskej. Súper sa stále nedokázal presadiť cez našu kompaktnú osobnú obranu, za polčas sme mu dovolili len 13 bodov a tak už do prestávky bolo vlasne za stavu 40 : 13 rozhodnuté. V druhom polčase sa však súper nevzdal, začal náš náskok sťahovať až na 42 : 26 ale na viac mu sily nestačili. Vo štvrtej štvrtine sme opäť pridali a 30 bodový rozdiel sme dosiahli vďaka D. Daňovej za stavu 66 : 36. Nakoniec sme prvý zápas výrazne vyhrali 74 : 44 pričom do zápasu sa zapojili všetky dievčatá okrem zranenej L. Hrabovskej. Najvýraznejšie sa v zápase zapísala i. Mihaljevičová, ktorá zaznamenala 14 bodov, 16 doskokov a 8 asistencií.

V druhom zápase nás v sobotu čakal Šamorín, s ktorým sme v tejto sezóne mali bilanciu 1 : 1 na zápasy. Treba povedať, že tento zápas sa nám vôbec nepodaril. Dievčatá pôsobili na ihrisku roztrasene a bez energie. Rozhodcovia v zápase / a nie len v tomto/ nastavili hranicu, pri ktorej sa pískali fauly, veľmi nízko a tak sa hra často prerušovala, strieľalo sa veľa TH a kľúčové hráčky sa rýchlo dostali do problému s faulami /celkovo sa nám vyfaulovali v zápase 4 hráčky základne päťky !/. Od začiatku sme mali problém s premieňaním streleckých príležitostí včítane šestiek /úspešnosť 13 -34/, a tak sa súper dostal do vedenia 10 : 3. Po tom sme dokázali hru vyrovnať, keď nás potiahla I. Mihaljevičová. V druhej štvrtine sme postupne sťahovali náskok súpera, až sme dokázali 2 minúty pred koncom polčasu ísť do vedenia 25 : 24. To však bolo v tomto zápase prvý a posledný krát. Polčas bol ešte za stavu 30 : 33 pre Šamorín, keď kôš Šamorína padol sekundu pred koncom štvrtiny. V tretej štvrtine sme však súperovi, predovšetkým vlastnými chybami, opäť zvýšiť svoj náskok, a tak na konci štvrtiny už viedol Šamorín dvojciferným rozdielom 43 : 55. Štvrtá štvrtina však pre nás dopadla doslova katastrofálne. Množstvom strát a ležérnym návratom do obrany sme súperovi umožnili dať aj ľahké koše a po dvoch minútach tak súper viedol 45 : 65 a o zápase bolo rozhodnuté. Naše dievčatá sa nedokázali spamätať, strácali naďalej lopty vlastnými chybami, nedokázali sa vrátiť k svojmu štandardnému výkonu a tak sme zaslúžene prehrali 54 : 83.

V nedeľu ránu o 08 00 sme tak v Košiciach nastúpili na zápas o bronz. Verili sme že dievčatá už zabudli na svoj slabý výkon zo soboty, ale nebolo to celkom tak. Naše dievčatá pôsobili v prvej štvrtine unavene a ospalo. Súper tento stav využil a od polovice štvrtiny si začal budovať náskok., hlavne vďaka našej nepresnej streľbe. Na začiatku druhej štvrtiny Slovan viedol už o 10 bodov 9 : 19. Hra sa vyrovnala, ale náskok si Slovan stále držal aj za stavu 18 : 28pár minút pred koncom poločasu. Záver sme však dokázali využiť na zníženie náskoku, keď sa strelecky začalo dariť R. Šarayovej ktoré pred prestávkou upravila na 29 : 30. Verili sme, že dievčatá druhý polčas začnú súpera viacej tlačiť v obrane a otočia vývoj zápasu, nebolo tomu však tak. Súper po prestávke opäť navýšil svoje vedenie na 7 bodov. Opäť však zabrala R. Šarayová a dotiahla náš tím na rozdiel 1 bodu. Následne sa pridali aj L. Mudranincová a I. Mihaljevičová a pred koncom štvrtiny sme viedli 48 : 40. V polovici štvrtej štvrtiny R. Šarayová navýšila náš náskok až na 60 : 45 a zdalo sa, že naše dievčatá dokráčajú v pohode k víťazstvu a medailám. Slovan to však nevzdal a minútu pred koncom stiahol náskoék na 64 : 59 ale naše dievčatá si nakoniec vedenie udržali a zápas o bronz vyhrali 66 : 51. Najväčšiu zásluhu na zisku bronzu mala R. Šarayová, ktorá za 37 minút zaznamenala 32 bodov. Dievčatám k aj trénerom k zisku 3. miesta na MSR gratulujeme. Fotogaléria zo zápasu tu.

Víťazom MSR U15 sa stal tím Young Angels Košice po finálovom víťazstve nad Šamorínom 74 : 42.

Štatistiky zo zápasov nášho tímu na MSR nájdete tu :

https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/EXTW/2095515/ https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/EXTW/2096611/ https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/EXTW/2096826/

Videá zo zápasov : MBK – B.Bystrica , MBK – Šamorín , MBK – Slovan

V Košiciach odohrali svoje posledné súťažné zápasy pred MSR aj naše kadetky U17. Do Košíc náš tím pod vedením trénerky T. Moravčíkovej cestoval v oklieštenej zosave s 8 dievčatami, z ktorých viaceré neboli na 100% fit. Napriek tomu v sobotu proti ťažkému súperovi YA Košice U16 odohrali veľmi vyrovnaný zápas. Súper mal značnú výškovú prevahu, ktorú dokázal využiť, my sme však dokázali na oblúku prekonávať jeho obranu. Polčas sme prehrali 27 : 36 ale v druhom polčase sme dokázali náskok súpera postupne znižovať. Po tretej štvrtine Košice viedli už len 48 : 53 a a polovici 4. štvrtiny bol rozdiel už len 58 : 60 po trojke A. Školkovej. Záver však naše dievčatá kondične nezvládli a nakoniec po dobrom výkone prehrali 71 : 61.

V nedeľu kadetky nastúpili na zápas proti tímu YA Košice U17. Na tento zápas im prišli vypomôcť aj bronzové medailistky zo starších žiačok. Tento zápas mal ešte vyrovnanejší priebeh ako ten sobotný. Po prvej štvrtine, kedy oba celky dobre bránili, bol stav 11 : 11. V 2. štvrtine nám padli aj 3 trojky a tak sme do polčasu viedli 31 : 27. V druhom polčase však Košice zlepšili obranu, dokázali lepšie pristupovať k našim strelkyniam a strelecké príležitosti pre naše hráčky vymizli. Košice tak otočili vývoj a po tretej štvrtine viedli 40 : 44.. V štvrtej štvrtine vládli obrany a za prvých 7 minút padli len 2 koše, ktorými náš tím vyrovnal na 44 : 44 a následne na 46 : 46. Samotný záver však opäť lepšie zvládli Košice a zápas po dráme vyhrali 46 : 53. Naše dievčatá tak obsadia v konečnej tabuľke 4. miesto a prvom zápase MSR nastúpia proti Trnave.

Pridaj komentár