U23 a U15 pokračujú v príprave ďalšími zápasmi so zvučnými súpermi

V piatok 9.9.2022 vycestovali naše staršie žiačky U2008 na prípravný turnaj do Lučenca. Domáce Akapo Lučenec usporiadalo kvalitný turnaj za účasti 5 tímov. Okrem domácich sa zúčastnili CBK Košice, MBK Ružomberok, Slávia Trnava a náš tím. Po zdĺhavej ceste v piatkovej špičke naše dievčatá pod vedením trénera M. Juríka nastúpili o 18 00 proti favoritovi turnaja a neskoršiemu celkovému víťazovi z Ružomberka. Už prvá štvrtina ukázala pomer síl na ihrisku. Naše dievčatá ju prehrali 28 : 6 a o osude zápasu bolo rozhodnuté. Rýchla a nátlaková hra súpera robila naším dievčatám problémy počas celého zápasu. Tréner dal priestor v zápase všetkým 11 hráčkam a aj keď sa hra viacej vyrovnala, nakoniec naše dievčatá zaznamenali prehru 41 : 87.

V sobotu nastúpil náš tím na zápas s domácim Lučencom. Priebeh zápasu bol veľmi vyrovnaný. Prvú štvrtinu vyhrali o bod naše dievčatá, druhú zase súper. V závere tretej štvrtiny si však Lučenec 10 bodmi v rade vybudoval náskok a napriek našej snahe v štvrtej štvrtine, ktorú sme vyhrali 11 : 8 sa nám zápas nepodarilo otočiť. Víťazstvo 60 : 51 si tak získal domáci Lučenec. Na tretí zápas sme nastúpili proti tradičnému súperovi z Trnavy. Opäť sme hrali veľmi vyrovnaný prvý polčas, keď sme sa so súperom striedali vo vedení. Po polčase 20 : 21 sme však v závere tretej štvrtiny poľavili za stavu 29 : 30 a dovoli súperovi odskočiť na 29 : 36 na konci štvrtiny. Následne naše dievčatá stiahli vedenie Trnavy na 37 : 40 ale záver už bol v réžii súperiek a tak sme utrpeli porážku 39 : 53. V tomto náročnom zápase podala výborný výkon K. Minárechová, ktorá strávila na ihrisku 35 minút za ktoré zaznamenala 11 bodov a 8 ziskov. TRéner však dal opäť priestor všetkým hráčkam. V nedeľu sme nastúpili na posledný zápas s CBK Košice. Tento zápas sa hral na skrátený čas, a tak skôre bolo netradične nízke. Hralo sa znovu veľmi vyrovnane, v polčase však náš tím viedol 15 : 12. V závere sme náš náskok navýšili na 8 bodov, ale Košice sa nevzdávali a do konca zápasu skorigovali na 30 : 27. Toto víťazstvo si naše dievčatá za odvedenú snahu a bojovnosť na ihrisku zaslúžili. Do zápasu sa zapojili opäť všetky a líderkou tímu bola J. Fáberová s 11 bodmi. Naše dievčatá tak na turnaji obsadili 4. miesto.

V nedeľu doobeda sa na domácom miniturnaji za účasti KP Brno a bratislavkého Dubčeka predstavil náš tím U23. V prvom zápase naše dievčatá nastúpili v kompletne novom zložení pod vedením trénera T. Kačmaríka proti tímu z Bratislavy. Jedná sa o ženský prvoligový tím s veľmi skúsenými hráčkami. V našom tíme tvoria základ hráčky ročníka 2005 a 2006, doplnené o 3 staršie dievčatá. V tejto zostave sme hrali prvý zápas a prvá štvrtina bola z tohto pohľadu úplná katastrofa. Už v polovici štvrtiny sme prehrávali 7 : 17 a malo to byť ešte horšie. Dievčatá bránili zmätočne, neboli dostatočne agresívne a v útoku sme sa spoliehali len na individuálne akcie. Prvú štvrtinu sme tak prehrali 8 : 25 a vyzeralo to na uterák. V druhej štvrtine sa však obraz hry radikálne zmenil. Zrazu sme dokázali súpera ubrániť na nohách a po zisku lopty sme sa dostávali do rýchlych protiútokov. Začala fungovať aj kombinácia a bola sa radosť na náš tím pozerať. V polčase sme tak ako zázrakom viedli o 2 body. V tretej štvrtine sa ukázali aj nové posily z tábora Čajok, N. Taušová a A. Chovaníková, ktoré zaznamenali v tejto štvrtine 11 bodov a pomohli tak navýšiť vedenie na 50 : 41. Pred koncom štvrtej štvrtiny sme po koši P. Gadušovej viedli už 63 : 51 a aj keď sa súper v závere snažil ešte zápas zdramatizovať, náš tím ho doviedol do víťazného konca s výsledkom 63 : 58.

Poobede sme nastúpili proti poprednému českému tímu U19 KP Brno. V tomto zápase už bolo vidieť, že dievčatá v našom tíme si na seba začínajú zvykať. V úvode excelovala pivotka N. Taušová, keď ju viac krát Brnianky nedokázali zastaviť a sama zaznamenala prvých 10 bodov nášho tímu. Prvá štvrtina ešte skončila vyrovnane 20 : 19 v náš prospech, v druhej sme sa však už dokázali odpútať na 36 : 26. Stále lepšie sa do zápasu dostávala aj M. Valová a tak sme v polčase viedli 43 : 32. V druhom polčase preukázala dobrú úspešnosť z trojkového oblúka aj H. Dobošová, ktorá premenila 3 z 5 pokusov a celkovo zaznamenala 14 bodov v zápase. Súper sa snažil naše dievčatá zastaviť, ale nedarilo sa mu. Vo štvrtej štvrtine sme viedli už 76 : 52 a až v závere Brno skorigovalo trochu výsledok na záverečných 78 : 59. Naše dievčatá predviedli rýchlu a dôraznú hru, turnaj presvedčivo vyhrali a veríme že sa im bude dariť aj v súťaži. Vo vzájomnom zápase BA Dubček – KP Brno boli úspešnejšie Bratislavčanky 73 : 63.

Fotogalériu zo zápasu nájdete tu

Pridaj komentár