Bohatý zápasový víkend našich tímov

Počas víkendu 4.-5.3. nastúpili na svoje súťažné zápasy všetky tímy nášho klubu. Mladšie mini sa stretli v sobotu s Piešťanmi, staršie mini v nedeľu hrali v Nitre, Staršie žiačky v sobotu cestovali do Senca, Kadetky v sobotu a v nedeľu privítali Čaňu a YA Košice a U23 hrali sa stretli v sobotu doma s B. Bystricou.

Prvé v sobotu nastúpili naše najmladšie z U2012 proti silnému súperovi z Piešťan, ktorý má v svojich radoch aj staršie dievčatá. Naše hráčky pod vedením trénerky T. Moravčíkovej nastúpili do zápasu s veľkým rešpektom, staršie súperky boli dynamickejšie a bez problémov prekonávali našu obranu. Po prvej štvrtine tak súper viedol 4 : 14. V druhej štvrtine sa naše dievčatá otriasli, získali väčšiu dôveru po niekoľkých úspešných košoch a náskok postupne znižovali na polčasových 16 : 20. Druhý polčas sa začal opäť náporom Piešťan, ktoré sa dostali do vedenia 20 : 36. V záverečnej štvrtine však úspešne finišovali naše najmladšie, na víťazstvo nám však chýbali ešte 2 minúty. Nakoniec sme v napínavom a bojovnom zápase podľahli 36 : 40.

Druhý zápas sa začal rovnako ako prvý skončil. Súper zmenil taktiku, prestriedal päťky a tak sme išli do vedenia 17 : 9 po prvej štvrtine. V druhej štvrtine súper vyrovnal a v polčase bolo skóre 25 : 27. V tretej štvrtine sme dokonca išli do vedenia 36 : 34, záver však bol v réžii Piešťan, ktoré nakoniec presvedčivo zvíťazili 39 : 57. Naše dievčatá si však zaslúžia za bojovnosť a nasadenie proti vyspelejším súperkám pochvalu. Fotogalériu zo zápasu nájdete tu.

Tím U2008 v sobotu cestoval do Senca. Náš tím pod vedením trénera M. Juríka nemal mať s papierovo slabším súperom problém. Prvý polčas však bol veľmi vyrovnaný. Naše dievčatá išli do vedenia 13 : 7 ale súper do polčasu stiahol na rozdiel 2 bodov. Až v závere tretej štvrtiny sa naše dievčatá rozbehli a vytvorili si dvojciferný náskok. Snaživý súper následne ešte vyrovnal hru ale v závere zápasu šnúrou 10 : 0 naše hráčky definitívne rozhodli o svojom víťazstve 53 : 33.

Na obed nastúpil na svoj zápas náš najstarší tím, zložený z dievčat do 23 rokov pod vedením trénera T. Kačmarika. Súperom boli hráčky Slávie Banská Bystrica. V Bystrici sa v novembri hral napínavý zápas, v ktorom naše dievčatá po veľmi dobrom výkone nakoniec prehrali 54 : 58 ale viac nás mrzelo zranenie T. Vandlíkovej, ktoré ju vyradilo na 6 týždňov. Tentoraz Tete vôbec do zápasu nenastúpila, keďže si doliečuje zranenie z reprezentačnej akcie tímu U20 proti hráčkam z Česka vo februári. Naše dievčatá však chceli súperovi prehru oplatiť a tak nastúpili do zápasu motivované a plné energie. T. Vandlíkovú nahradila v základnej rotácii S. Majerová a viedla si veľmi dobre keď sa jej podarilo zaznamenať 10 bodov. Chýbala aj Rebeka Gážiová pre rodinné povinnosti. Než sa Bystričanky stačili spamätať prehrávali 15 : 2. Naša obrana fungovala na 100 % a v prvých 5 minútach skórovali všetky hráčky základnej päťky. Do konca štvrtiny sme náskok zvýšili na 24 :6 a to už bolo naozaj prekvapenie, aj vzhľadom na to, že za Bystricu nastúpili aj viaceré extraligové hráčky, rovnako ako aj v našom tíme. V druhej štvrtine sa súper spamätal, po prestriedaní sa hra vyrovnala, naše dievčatá si však stále držali vysoké vedenie, v polčase 36 : 17. V druhom polčase si tréner Kačmarik mohol dovoliť šetriť kadetky, ktoré večer čakal dôležitý ligový zápas a tak 30 minút na palubovke strávili T. Kraislová, ktorá podala výborný výkon na rozohrávke, , N. Taušová ako najlepšia strelkyňa so 14 bodmi a S. Majerová. Bolo z toho zaslúžené výrazné víťazstvo tímu U23 68 : 38 za čo im gratulujeme. Fotogalériu zo zápasu nájdete tu.

Kadetky U2006 večer hrali doma proti Čani. V Košiciach pred týždňom naše dievčatá pod vedením trénera M. Juríka nešťastne prehrali 58 : 64, keď skoro počas celého zápasu viedli, v polovici štvrtej štvrtiny 54 : 49. Naše dievčatá sa proti aktívne hrajúcemu a rýchlemu súperovi pomalšie rozbiehali, po prvej štvrtine viedli 17 : 15, predovšetkým vďaka úspešným individuálnym akciám. V druhej štvrtine išiel na chvíľu do vedenia aj súper, ale dokázali sme vývoj otočiť a po polčase sme viedli 36 : 30. V tretej štvrtine sme vedenie zvýšili na dvojciferné a na začiatku štvrtej sme šnúrou 13 : 0 rozhodli o výsledku zápasu v ktorom sme nakoniec zvíťazili 73 : 51. V závere stretnutia si však obnovila zranenie nohy A. Vidová, čo bude pre ďalšie zápasy citeľná strata. So 14 bodmi sa v zápase bodovo najviac presadili A. Chovaníková /pridala aj 8 doskokov/, D. Ulíková a L. Mudranincová.

V nedeľu nastúpili kadetky proti favoritovi súťaže, tímu Young Angels Košice. V prvom polčase naše dievčatá podali solídny výkon, keď na rozohrávke musela alternovať D. Uhlíková s P. Nemečkovou. Súper sa toho snažil maximálne využiť, vytváral tlak na rozohrávku a úspešne narúšal organizáciu našej hry. Napriek tomu sme zaznamenali 21 ziskov oproti 17 stratám. Po polčase 32 : 51 sme počas tretej štvrtiny ešte dokázali vzdorovať, v štvrtej štvrtine však tréner dal priestor aj hráčkam z lavičky a súper šnúrou 16 : 0 výrazne navýšil svoje vedenie. Tento zápas sme prehrali 54 : 94 ale hanbu sme si neurobili. Za nasadenie si dievčatá zaslúžia pochvalu. Fotogalériu zo zápasu nájdete tu.

Naše staršie mini pod vedením trénerky T. Moravčíkovej v nedeľu cestovali do Nitry na dohrávku svojich odložených zápasov. Tím zložený z dievčat zo Starej Turej a Myjavy sa každým zápasom lepšie zohráva a v Nitre bolo vidieť ďalší pokrok. Prvú štvrtinu sme ešte tesne prehrali 12 : 13, v druhej sme ale išli do vedenia 31 : 22, keď sa tentoraz výborne strelecky dokázala presadiť N. Foltínová. V tretej štvrtine sme náskok navýšili na 45 : 33 a v záverečnej štvrtine úradovala opäť N. Foltínová, ktorá uzavrela skore zápasu na 61 : 41. V druhom zápase už sme boli od začiatku rozbehnutí. V prvej štvrtine sme vďaka bodom S. Volárovej viedli už 15 : 8 a v rovnakom tempe sme pokračovali aj v druhej. Tentoraz sa výrazne presadila N. Petruchová, ktorú súper nevedel zastaviť. Po polčase sme viedli 34 : 19 a naše dievčatá pokračovali s veľkou chuťou v zápase. Bodovo sa presadzovali ďalšie a ďalšie hráčky a tak sa náš náskok neustále navyšoval. Na konečnom víťazstve 64 : 38 aj v druhom zápase sa podieľalo strelecky až 10 hráčok z 12, ktoré nastúpili do zápasov v Nitre. Dievčatám gratulujeme ku kolektívnemu výkonu.

Pridaj komentár