Kadetky úspešné proti lídrovi z Bystrice

Kadetky v sobotu 15.12. privítali na domácej palubovke lídra z Banskej Bystrice.  Bystričanky pod vedením reprezentačného trénera M. Krnáča  boli doteraz jediným neporazeným celkom v súťaži. Preto ani naše očakávania z tohto zápasu neboli vysoké. Náš tím pod vedením trénera M. Sýkoru a na lavičke s asistentmi K. Šustíkovou a R. Kucsom bol však optimisticky naladený. Nakoniec sa diváci dočkali vyrovnaného bojovného zápasu, kedy rozhodovali maličkosti na oboch stranách a v ktorom im naše dievčatá pripravili prekvapenie.

Naše hráčky do prvej štvrtiny nastúpili energicky a s odhodlaním, robili však zbytočné chyby, keď nepresnými prihrávkami alebo zahodenými ľahkými strelami z pod koša dávali loptu súperkám, ktoré svoje šance dokázali využiť a vypracovali si tak po prvej štvrtine 7 bodový náskok. V druhej štvrtine sa obraz hry zmenil, naše dievčatá spresnili prihrávku a zlepšili obranu čím dostali súpera pod väčší tlak. Darilo sa im aj strelecky a tak do polčasu dokázali znížiť náskok súpera na rozdiel 1 bodu.

V tretej štvrtine sa Bystričanky zvýšili agresivitu v obrane, čo naším dievčatám sťažilo situáciu v útoku. Niektoré hráčky súpera sa však dostali do problémov z faulami. Po prestriedaní naše hráčky dokázali tlakom na rozohrávku získať niektoré ľahké lopty do rýchleho protiútoku, pri zakončovaní sa však trápili. Po dobrom výkone išli tak naše dievčatá do 4 štvrtiny vo vedení 41:38.

V štvrtej štvrtine si súperi na palubovke nič nedarovali, hra bola stále vyrovnaná a tímy sa striedali vo vedení. Karta sa začala obracať v náš prospech 3 minúty pred koncom, kedy sa vyfaulovala bystrická pivotka s č. 5 P. Oborilová. Rozhodujúcim sa ukázalo keď sa podarilo Zuzke Ostrovskej  zakončiť útok košom v poslednej sekunde 24 sek. limitu minútu pred koncom a dostať náš tím do vedenia 50:49. Súper už nemal dosť síl prekonať našu obranu a naše dievčatá ešte dvomi úspešnými útokmi na záver potvrdili  neočakávané ale zaslúžené víťazstvo 55:49. Týmto víťazstvom si naše dievčatá definitívne zabezpečili postup do celoslovenskej nadstavby súťaže /postupujú prvé 4 tímy zo skupiny západ/ bez ohľadu na výsledok ostatných stretnutí a tak sa s Bystričankami v tejto sezóne stretnú ešte minimálne 2 krát vo vzájomnom súboji.

 

Pridaj komentár