3 víťazstvá žien pred vianocami

Náš tím žien odohral v súťaži pred sviatkami ešte 3 ligové zápasy. Najprv cestoval vo štvrtok  20.12. do Žiliny na odvetný odložený zápas s juniorkami Žiliny. V sobotu cestovali naše dievčatá za súperkami do Trnavy a následne v nedeľu 23.12. dopoludnia ukončili svoje tohtoročné súťažný účinkovanie na domácej palubovke v odvete Trnavou.

Cestu do Žiliny poznamenalo sneženie a predvianočná doprava. Naše dievčatá hneď v prvej štvrtine dali jasne najavo ako si predstavujú vývoj zápasu a utiekli súperovi o 15 bodov.  Potom však vo svojej snahe trochu poľavili a stratili koncentráciu. Prejavilo sa to aj na úspešnosti streľby kedy napríklad S. Majtásová nepremenila ani jeden z 5 trojkových pokusov.  Horšiu streľbu z obvodu však plne nahradili podkošové hráčky, keď E. Mihaljevičová zaznamenala 16 a L. Krč-Turbová 14 bodov. Na ihrisko sa dostali aj kadetky, kedy sa M. Pomajbovej podarilo zaznamenať aj 2 úspešné trojky.  Zápas sa dohral vo sviatočnom tempe a náš tím zaznamenal výhru 80 : 47.

V sobotu v Trnave naše dievčatá vstúpili do zápasu veľmi aktívne, predovšetkým v obranných činnostiach.  Za prvý polčas dovolili súperovi dať len 10 bodov, pričom sami zaznamenali 40.  Trnavské juniorky nedokázali nájsť recept na L. Krč-Turbovú a v útoku sa veľmi trápili. V našom tíme dostali opäť viacej času na palubovke kadetky, ktorým evidentne prospieva spolupôsobenie so staršími dievčatami. Naše dievčatá aj v druhom polčase držali súpera v šachu, nedovolili mu takmer nič bez toho, aby museli vyvynúť zvlášť vysoké úsilie. Za všetko hovorí, že napríklad v prvom polčase zaznamenali len jeden faul a nakoniec zvíťazil 75 : 29.

V nedeľu sa presunulo dejisko stretnutia na Starú Turú. Naše dievčatá už vo vianočnej nálade hrali v tréningovom tempe. Za celý zápas im rozhodcovia odpískali 4 fauly, čomu zodpovedala aktivita v obrane. Súper tak dokázal zaznamenať viacej úspešných streleckých pokusov ako v predošlý deň a za celý zápas nastrieľal nášmu tímu spolu 52 bodov. Na viac ako zlepšený dojem to však nestačilo aj keď snahu mu uprieť nemožno. Naše dievčatá však predovšetkým rýchlym prechodom do útoku súperovi robili veľké problémy a tak nechýbalo veľa aby inkasoval stovku. Posledný zápas ukončili so s výsledkom 97 : 52.

 

 

Pridaj komentár