Nedeľné víťazstvo kadetiek so Zvolenom

Po ťažkom víťaznom sobotnom zápase s Bystricou naše dievčatá v nedeľu čakal ďalší tažký súper zo Zvolena, ktorý mal v sobotu voľno, takže bol na naše dievčatá oddýchnutý. Vo Zvolene naše dievčatá hrali vyrovnaný zápas s tesným výsledkom v prospech Zvolena, preto sa očakával tesný súboj. Tieto predpoklady sa naplnili do bodky.

Naše dievčatá nastúpili do zápasu sebavedome, aj keď súper mal výraznú výškovú prevahu, ktorú dokázal aj pod košom využiť. Naše dievčatá sa trápili v obrane, nestíhali sa vracať a niektoré hrali nedisciplinovane. Darilo sa im však kombinačne v útoku a tak skóre v prvej štvrtine narastalo na oboch stranách. Prvú štvrtinu náš tím aj vďaka 2 trojkám N. Malkovej vyhral o 2 body. Hra bola podobná aj v 2 štvrtine a tímy sa striedali vo vedení. Na záver prvého polčasu sa zase súperovi podarilo premeniť 3 trojbodové pokusy a tak polčas skončil 44 : 45 pre Zvolen.

V tretej štvrtine sa naším dievčatám prestalo dariť v útoku, kombinácia viazla a prišli ľahké straty lôpt. Súper to využil a dostal sa až do 14 bodového vedenia. V štvrtej štvrtine náš tím začal hrať disciplinovane v obrane a postupne ukrajoval vďaka podkošovým hráčkam T. Vandlíkovej a N. Vojtekovej z náskoku súpera. Keď sa začalo dariť aj pri trojkovej streľbe, pôsobili Zvolenčanky miestami bezradne. Keď v poslednej minúte premenila trojku  T. Krýslová a dostala náš tím do vedenia 82 : 80, zdalo sa že naše dievčatá už zápas vyhrajú.  Zvolenčanky však dokázali ešte vyrovnať a tak sa išlo do predĺženia. Predĺženie bolo ukážkou nepremenených trestných hodov / Zvolen 2-0, my 8-2/ na čom sa určite podpísala únava všetkých hráčok, ktoré hrali už bez striedania. Náš tím nakoniec vybojoval v napínavom závere víťazstvo 86 : 82 a oplatil tak súperovi prehru. Všetky dievčatá si zaslúžia veľké uznanie za odvedené výkony počas celého víkendu, ukázali basketbalové majstrovstvo aj veľkú vôľu po víťazstve.

2018-12-16 BK NMNV vs BK ZS Zvolen kadetky zapas c.Z48 zapis

Pridaj komentár