výsledky našich tímov z víkendu 23.2.-24.2.2019

Mladšie mini pod vedením trénera M. Šustíka privítali na domácej palubovke dievčatá z Trnavy. Zo sedemnástich hráčok na súpiske bolo  pre chorobu len jedenásť pripravených na zápas. I keď sme viedli 4:0 a 5:2, tvrdou hrou si súperky snažili vynútiť rešpekt, čo sa im vzápätí aj podarilo, keď po šnúre 10:0 viedli už 12:5. Po oddychovom čase sa naše dievčatá vrátili do hry i keď prvú štvrtinu prehrali 12:14. Od druhej štvrtiny sa však nebojácne pustili do súpera a dobrou pohyblivosťou, technicky aj strelecky predčili súpera a vynútili si jednoznačnú prevahu. Tvrdá hra súpera sa však nepáčila trénerovi Šustíkovi, čo dával až príliš hlasno najavo a rozhodcovia ho za to potrestali technickou chybou. Basketbal však prináša niekedy aj tvrdší osobný kontakt a je potrebné si na to zvyknúť. Našťastie k žiadnemu zraneniu neprišlo. Konečný výsledok 62:32 potešil všetkých prítomných, ktorí šťastné hráčky po záverečnom hvizde rozhodcov vytlieskali. Aj v hre 3 na 3 vyhralo naše družstvo 15:5. V sobotu 9.3.2019 vycestujú mladšie mini k neohrozene priebežne vedúcemu celku do Šamorína. 

2019-02-23 MBS ST vs BK ASK Slavia TT ml.mini zapas c.17 zapis

 

Mladšie žiačky mali v domácej hale za súpera Piešťanské Čajočky. V prvom zápase súper začal od začiatku agresívne a rýchlo, čo naše dievčatá zaskočilo, rýchlo prehrávvali o 10 bodov keď nedokázali v prvej štvrtine premeniť 8 šestiek. V tretej štvrtine dokázali súpera dostať pod tlak a predovšetkým zásluhou L. Mudranincovej stiahli náskok súpera pod 10 bodov. V závere zápasu im však už chýbali sily a celkovo prehrali 24 : 43.

Druhý zápas sa zo začiatku podobal na prvý. Čajočky si v prvej štvrtine vybojovali 10 bodový náskok, ktorý si dlho udržiavali. V polovici štvrtej štvrtiny však naše hráčky dokázali náskok súperiek stiahnuť na 5 bodov a nervozita súpera ešte narástla. Následne však naše dievčatá neubránili najlepšiu hráčku súpera E. Havrikanič, ktorá šnúrou 5 bodov rozhodla o víťazstve Piešťan 52 : 39.

Staršie žiačky boli na výjazde v Košiciach. Táto ich cesta na východ Slovenska však neskončila úspešne. Sobotný zápas s Young Angels U15 Košice prehrali 82 : 40. Výsledok je však vzhľadom k predvedenej hre krutý. Síce dievčatá prehrali vysokým rozdielom, ale  v oklieštenej zostave bez E. Kubalovej a S. Macejkovej predvádzali maximum. Proti nabitému kádru YA KE  odovzdali všetko, čo v nich bolo. Musíme športovo uznať kvalitu súpera, ktorý nás najmä v druhom polčase fyzicky prevalcoval. Sympatické na výkone nášho tímu bola energia a chuť, s ktorou hráčky do zápasu vstúpili. Aj keď s pribúdajúcimi minútami sily dochádzali, tak hlavy ostali hore a bojovalo sa až do záverečného hvizdu. To je vzácne. Individuálne držali krok so súperom predovšetkým Sima Surmanová a Viky Kubinová. Kvalitnú porciu minút odohrali i naše mladšie dievčatá, ktoré si popri absencii viacerých 2004, zastali svoje miesto.

Druhý zápas, druhá vysoká prehra tímu starších žiačok. Kým v sobotu bol bodový rozdiel reálnym odrazom výkonnosti, tak v nedeľu bol bodový rozdiel odrazom našej nedôslednosti. Festival stratených lôpt začal v polovici prvej štvrtiny a pokračoval až do konca zápasu. Krátka bilancia – 38 stratených lôpt, drvivá väčšina zakončená ľahkým košom súpera, streľba z poľa za 2 body 2/33, trestné hody 4/17. Musíme sa pozrieť do zrkadla a zlepšiť sa. Prakticky vo všetkom a čo najskôr.

Náš ženský tím v nedeľu privítal súpera z východu Slovenska – Eilat Prešov. Súper pricestoval bez trénera ale zato s viacerými skúsenými a šikovnými hráčkami z košických klubov. Naše dievčatá sa musia zaobísť bez S. Majtásovej, ktorá sa v tejto sezóne už vzhľadom na svoje vážne zranenie na palubovke neobjaví a nenastúpila ani E. Mihaljevičová, ktorá v sobotu odohrala značnú porciu minút za Čajky v semifinále CEWLu v Brne. Káder tak tréner Sýkora doplnil o 3 kadetky. Zápas sa vyvíjal veľmi vyrovnane a súperi sa striedali vo vedení predovšetkým z dôvodu chýb v obrane, ktorých sa dopúšťal náš tím. Kompenzovali sme to presnou streľbou, keď sme za prvý polčas zaznamenali 6 trojok a tak sa do šatní išlo s vyrovnaným skóre 43 : 43.  V tretej štvrtine si náš tím vďaka T. Bábikovej a M. Dovčíkovej vybojoval mierny náskok 62 : 58, a keď sme na začiatku zaznamenali šnúru 11:0  a skóre tak narástlo na 73 : 58, bolo o zápase rozhodnuté, pretože súper nenašiel dosť síl na zvrat a naše hráčky už sú natoľko skúsené, aby také vedenie pustili z rúk.

2019-02-24 MBK ST vs BK EILAT PU Presov zeny zapas c.A9 zapis

 

 

Pridaj komentár