Ženy a staršie mini v súťaži víťazne

2.3.2019 nastúpil náš ženský tím pod vedením M. Sýkoru a L. Krč-Turbovej proti súperovi zo Zvolena. Vzhľadom na nabitý program nemohli prísť na výpomoc kadetky, ktoré v sobotu hrali zápasy na turnaji EGBL v Piešťanoch a nenastúpila ani kapitánka tímu L. Krč-Turbová, ktorú čakal náročný večerný zápas s Čajkami v Ružomberku. Tak sa stalo, že na palubovku vybehlo len 6 hrania schopných dievčat a z lavičky ich ešte podporovali zranené S. Majtásová a N. Malková. Našťastie ani Zvolen nebol v plnej sile, nenastúpili L. Van Dahlen a L. Vodrážková, ale okrem toho zasiahlo do zápasu 11 zvolenských hráčok, čo bola dvojnásobná prevaha oproti našim 6 statočným.

Na ihrisku však situácia vyzerala úplne opačne. Naše dievčatá boli plné energie, premieňali príležitosti a v obrane aktívnou zónovou obranou privádzali súperky, ktoré pravdepodobne taký uragán vôbec nečakali,  do zúfalstva. Tak sa nečakane  ale úplne zaslúžene dostali do vedenia 15 : 0 a až vtedy súper premenil prvý kôš. Prvá štvrtina tak skončila s výsledkom 19 : 2, čo vlastne rozhodlo o výsledku zápasu. Priebeh druhej  štvrtiny bol totiž vyrovnaný a v závere sa začala na našich hráčkach prejavovať únava. V polčase tak 6 statočných viedlo už o 20 bodov.  V tretej  štvrtine však súper zvýšil obrátky, našim dievčatám sa zhoršila streľba  a tak Zvolenčanky šnúrou 10 :0 znížili náš náskok. Naše dievčatá však zvrat nedopustili a opäť sa do konca štvrtiny vrátili do pohodlného 17 bodového vedenia. V štvrtej štvrtine už však mala T. Bábiková 4 fauly a keď došlo k zraneniu E. Mihaljevičovej /roztrhnuté obočie/, vzkriesili súperky nádej na úspech v zápase. E. Mihaljevičová to však nevzdala, pokračovala v zápase napriek zraneniu a naše dievčatá svoj náskok ešte navýšili. Dosiahli tak ohromujúci výsledok 76 : 51, pričom všetky hráčky sa zapísali do streleckej listiny a 5 z nich malo odohraných viac ako 35 minút. Za bojovnosť a snahu ako aj za basketbalové schopnosti, ktoré ukázali v tomto zápase, im patrí veľké uznanie.

V nedeľu sme privítali na našej palubovke ženy z banskobystrického klubu UMB. Náš tím 6 statočných /v prípade E. Mihaljevičovej aj 3 stehmi nad okom/ zo soboty posilnila aj L. Krč-Turbová a tak sa dievčatám dýchalo o niečo ľahšie. Naše hráčky začali rovnako ako so Zvolenom aktívnou zónovou obranou a keď sa k tomu pridala expresne presná streľba Táni Moravčíkovej, hrajúcej v životnej forme, tak už po prvej štvrtine naše dievčatá vyhrávali 26:10, pričom Táňa zaznamenala 11 bodov.  Druhú štvrtinu začala Táňa rovnakým spôsobom a tak si náš tím vypracoval viac ako 20 bodový náskok. Bystričanky si vôbec nevedeli poradiť s našou dokonalou tímovou obranou a za celý prvý polčas zaznamenali len 15 bodov. Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil, naše dievčatá však už ubrali niečo z vysokého tempa, veď dva zápasy v úzkej rotácii im dali dosť zabrať, súper sa však ani tak nedokázal presadiť pod naším košom a odišiel s nelichotivou prehrou 66 : 30.

Staršie mini cestovali za svojim súperom do Ivanky pri Dunaji. Naše dievčatá boli favoritom tohto súboja a svoju rolu potvrdili. V prvom zápase umožnili súperkám len 9 bodov. Druhý zápas už bol vyrovnanejší ale napriek tomu naše dievčatá zaznamenali jednoznačné víťazstvo a tak si odviezli z Ivánky body za víťazstvá 45 : 9 a 44 : 29.

Pridaj komentár