Turnaj európskej ligy kadetiek v Piešťanoch

Naše kadetky – dievčatá do 16 rokov – pod vedením trénera M. Sýkoru mali od 1.3. do 3.3.2019 za súperov v piešťanskej Diplomat Aréne ťažkých súperov z viacerých krajín v rámci 3. turnaja EGBL. V piatok na obed začali víťazstvom proti ukrajinskému tímu z Odessy 55 : 22. Večer bol ich súperom podstatne kvalitnejší a skúsenejší súper z lotyšskej Rigy, ktorý v turnaji dominoval a nakoniec vyhral všetkých 5 svojich zápasov. Naše dievčatá v tomto stretnutí od začiatku ťahali za kratší koniec. Už prvú štvrtinu prehrali hrozivo 27 : 3 a bolo to naozaj na uterák, keď nevedeli preniesť loptu z vlastnej polovice. V druhej štvrtine sa však spamätali, súper prestriedal a naše dievčatá napriek fakticky rozhodnutému zápasu dokázali 2. štvrtinu vyhrať 14:12. Žiadny zvrat sa však nekonal, Riga opäť zabrala a nakoniec zaslúžene vyhrala 32 ? 67.

V sobotu sme mali na pláne súperov, ktorí boli papierovo výkonnostne blízko. Na obed to bol tím ostravskej športovej basketbalovej školy. Naše dievčatá vstúpili do zápasu trochu ustráchane po debakli z piatku, ale rýchlo sa spamätali a prvú štvrtinu vyhrali o 3 body. Napriek snahe im však nešla streľba zaznamenali viaceré straty lôpt a tak sa súper v druhej štvrtine dostal do vedenia ktoré v tretej štvtine dokázal udržať, pričom na začiatku štvrtej štvrtiny jeho náskok dosiahol až 13 bodov. Zápas sa lámal v závere, naše dievčatá znížili zásluhou aktívnej Viki Kubinovej až na rozdiel 4 bodov ale v závere už nemali dosť síl na zvrat.

Večer nás čakal súper zo švédskeho Štockholmu. V tomto zápase naše dievčatá podali asi najlepší výkon v turnaji. Bodovo sa konečne presadila aj Tete Vandlíková. A dievčatá bojovali so súperom do poslednej chvíle. 14 sekúnd pred koncom sme prehrávali o bod a mali sme loptu pre poslednú akciu. To sme však nezvládli a súper tak vyhral tesne 53 : 50.

V nedeľu dievčatá nastúpili na posledný zápas turnaja proti dievčatám z ruského St. Peterburgu, miliónového mesta na brehu rieky Nevy. Prvý polčas zápasu naše dievčatá nezvládli, pôsobili na ihrisku nervózne a dokázali za polčas zaznamenať len 8 bodov. Súper mal podstatne lepšiu streľbu a prekonával našu obranu až príliš ľahko. Tak o výsledku zápasu bolo po prvom polčase prakticky rozhodnuté za stavu 31 : 8. V druhom polčase naše dievčatá začali hrať uvoľnenejšie a boli ruskám vyrovnaným súperom, záverečnú štvrtinu dokonca vyhrali 10 : 9. Celkovo však bolo víťazstvo ruského tímu 54 : 29 viac ako zaslúžené.

Naše dievčatá sa tak 6. miestom na turnaji rozlúčili s tohtoročnou súťažou EGBL. Podrobnosti zo zápasov EGBL tu . Veríme, že nazbierané skúsenosti uplatnia v závere kadetskej ligy.

fotogaléria zo zápasov EGBL tu

Pridaj komentár