Nabitý víkend našich tímov

V sobotu a nedeľu 23. a 24.3.2019 boli v akcii 4 tímy MBK Stará Turá.

Ako prvé na domácu palubovku vybehli naše najmladšie dievčatá pod vedením trénera M. Šustíka, ktoré si zmerali sily so súperkami z Nitry. V Nitre v decembri naše dievčatá utrpeli prehru 69 : 43 a tak sme boli zvedaví, či a ako dlho dokážu naše hráčky na domácej palubovke s Nitrančankami držať krok.

V prvej štvrtine naše dievčatá súpera prekvapili dobrou osobnou obranou jeho kľúčovej hráčky a rýchlymi protiútokmi a tak ju zaslúžene vyhrali o 9 bodov. V druhej štvrtine súper hru vyrovnal a tak sa do polčasu na rozdiele v skóre nič nezmenilo a 9 bodový náskok sme si zachovali. V tretej štvrtine sa na palubovke lámal chlieb a hra bola nervóznejšia. Naše dievčatá sa neubránili viacerým chybám v obrane, pričom viackrát si pomohli aj nekorektnou osobnou obranou. V útoku naše dievčatá však boli ďalej produktívne a aj zásluhou V. Machlovej sa náš náskok podarilo v závere štvrtiny navýšiť na 17 bodov. Na chyby v štvrtej štvrtine doplatila N. Kontinová, ktorá sa vyfaulovala, ale naše dievčatá príkladne bojovali a náskok naďalej zvyšovali až na záverečných 64 : 38. Plne tak súperovi oplatili prehru z decembra za čo im patrí veľká pochvala.

V následnom zápase 3×3 bola situácia opačná. Zápas v Nitre naše dievčatá vyhrali 12 : 8, tentoraz sa súper snažil im prehru oplatiť a nakoniec sa mu to podarilo s rovnakým výsledkom 8 : 12. Všetky naše dievčatá si však s chuťou zahrali a aj tie najmladšie nazbierali cenné skúsenosti.

2019-03-23 MBK ST vs BKM Junior NR ml.mini zapas c.24 zapis

 

Po mladších mini privítali naše mladšie žiačky, tentoraz pod vedením trénera T. Mihaljeviča, súperky zo Slovana Bratislava. Na Slovane naše dievčatá oba zápasy prehrali a keďže ich teraz nastúpilo na zápas len 8, neboli naše očakávania nijako vysoké.

Naše dievčatá však vstúpili do zápasu plné energie, plnili si zodpovedne svoje úlohy v obrane a v útoku predviedli natrénovanú kombinačnú hru vo viacerých variantoch, na ktorú súper počas celého zápasu nenašiel primeranú obranu. A tak aj napriek fyzickej prevahe súpera naše dievčatá jednoznačne vyhrali všetky štvrtiny stretnutia, aj keď tréner do rotácie mohol zapojiť len 8 hráčok. V závere zápasu už na niektorých hráčkach bolo vidieř únavu, čo sa prejavovalo predovšetkým v slabnúcej obrane ale napriek tomu sme dosiahli vysoké vířazstvo 69 : 35.

Druhý zápas mal však úplne iný priebeh. Naše dievčatá už nemali toľko energie a po odchode L. Mudranincovej ich zostalo na zápas len 7 statočných. Hra na palubovke sa vyrovnala. Fyzicky to zvládala najlepšie A. Vidová, ktorá bodovo ťahala tím, no v obrane sme mali stále väčšie diery. Tak sa stalo že súper po prvom polčase vyhrával 18 : 17. V tretej štvrtiny však naše dievčatá zozbierali všetky sily, zlepšili obranu a strelecky sa začalo dariť aj F. Sekerkovej. Vypracovali si náskok 35:24 ktorý sa im vo štvrtej štvrtine podarilo uhájiť a vydreli tak z posledných síl cenné víťazstvo 46 : 37.

2019-03-23 MBK ST vs BK Slovan BA ml.ziacky zapas c.88 zapis

 

Staršie žiačky privítali súperov z najsilnejších – v sobotu dievčatá zo Serede a v nedeľu lídra tabuľky z Trnavy. V základnej časti súťaže sme s oboma súpermi  naše zápasy prehrali, pričom výrazným rozdielom. Aj Sereď aj Trnava majú širokú základňu hráčok a získavajú tým nemalú výhodu. Náš tím nastúpil s 9 hráčkami, zo žiačok prišla vypomôcť S. Sadloňová.

Oba zápasy sa vyvíjali veľmi podobne. Naše dievčatá pod vedením trénera M. Kubalu vstúpili do zápasu so Sereďou aktívne, predovšetkým hra V. Kubinovej a S. Surmanovej robila súperovi veľké problémy. S Sadloňová pomohla hneď v prvej štvrtine 7 bodmi a tak sme po prvej štvrtine vyhrávali 15:10. V druhej štvrtine naše dievčatá ešte zlepšili streľbu ale začali mať problémy v obrane. Napriek tomu navýšili do polčasu svoj náskok na 8 bodov. V tretej štvrtine už bolo cítiť, že energie u našich dievčat ubúda a súper si stále držal vysoké tempo. Únava a veľká bojovnosť nám spôsobila problém s faulami u niektorých hráčok ako aj veľký počet trestných hodov, ktorými súper začal sťahovať náš náskok. Po tretej štvrtine však naše dievčatá viedli 48:44 a stále sme verili, že tento zápas dievčatá dovedú do víťazného konca. V záverečnej štvrtine však už nemohla nastúpiť S. Surmanová a prejavila sa aj chýbajúca energia dievčat a súper predviedol obrat v zápase šnúrou 14:0. Keď sa následne vyfaulovali S. Macejková a E. Eliášová, nedalo sa pomýšľať na zmenu v zápase a tak po výbornom výkone naše unavené hráčky prehrali 68:58.

Po ťažkom sobotňajšom zápase sme mali obavu ako naše dievčatá zvládnu zápas s lídrom z Trnavy, ktorý nastúpil na zápas s 15 členným tímom. Nastalo však veľké prekvapenie, keď naše dievčatá vstúpili do zápasu ešte bojovnejšie a aktívnejšie ako v sobotu a súpera celkom zaskočili. Súper nevedel nájsť obranu predovšetkým na V., Kubinovú, ktorá sa presadila aj trojkovou streľbou aj z pod koša. Tak sme po prvej štvrtine viedli 16 :9. V druhej štvrtine sa bodovo pridali aj E. Kubalová a S. Surmanová, v obrane hrali naše dievčatá energicky a kolektívne a tak  po prvom polčase viedli o pekných 17 bodov. V druhom polčase však začali ubúdať sily a Trnaváčky ešte zvýšili svoju agresivitu v presingu, ktorú rozhodcovia tolerovali a  tak začali náš náskok znižovať. Po tretej štvrtine sme stále ešte viedli dvojciferne, ale na dievčatách už bola vidieť veľká únava. 2 minúty pred koncom sa súper premenenými trestnými hodmi dostal do vedenia. Mali sme v závere ešte poslednú strelu, no nebolo sily na úspešné zakončenie. Tento zápas sme tak nešťastne prehrali 56 : 54, aj keď za obrovskú bojovnosť by si naše dievčatá víťazstvo zaslúžili. Predviedli však tento víkend, že sa môžu vyrovnať najlepším tímom v lige.

2019-03-23 MBK ST vs BK Loko Sered st.ziacky zapas c.A12 zapis

Pridaj komentár