Staršie mini víťazne, kadetky spolovice

V sobotu 16.3.2019 privítali staršie minižiačky pod vedením trénera T. Mihaljeviča na domácej palubovke svojho priameho súpera v boji o postup na Majstrovstvá Slovenska. Dievčatá z Petržalky naše hráčky fyzicky prevyšovali ale naše mladé basketbalistky sa vyššieho vzrastu nezľakli. Od začiatku stretnutia nasadili na súpera aktívnu obranu, získavali lopty a z rýchleho protiútoku presne zakončovali. Tak si rýchlo vybudovali viac ako 10 bodový náskok. Druhá päťka už nehrala tak rýchlo a viazlo to aj kombinačne a tak súper druhú štvrtinu o 2 body vyhral. Petržalčanky sa zmenami v o zostave v druhom polčase snažili našu prvú päťku zastaviť, ale nepodarilo sa im to. Predovšetkým Pavlína Nemečková bola pre nich neudržateľná. Keď aj druhá päťka následne podala zodpovednejší výkon, prvý zápas dievčatá vyhrali 50 : 22.

V druhom zápase sa obraz hry zmenil. Petržalka sa zamerala na ubránenie prvej päťky, čo sa jej aj čiastočne darilo. Po prvej štvrtine tak naše hráčky viedli o 5 bodov. Tentoraz však zabrala druhá päťka, ktorá svojím zlepšeným výkonom rozhodla zápas už do polčasu pri skóre 35:18. Druhý polčas bol kópiou prvého, tentoraz bola nezastaviteľná pre súpera Lily Mudranincová a tak naše dievčatá víťazstvom 66:31 urobili dôležitý krok smerom k MSR

V sobotu 16.3.2019 kadetky opäť vyrazili na cesty ,keď tentoraz bol cieľom Poprad. O 17.00 hod. sa začal zápas proti súperovi z dolnej časti tabuľky, ktorý bol z našej strany trochu rozpačitý, keď sme 1 . štvrtinu prehrali 16:14. V 2. štvrtine sa dievčatá prebrali a začali hrať, čo sa okamžite začalo odrážať na narastajúcom skóre  a v polčase naše hráčky viedli 21:31. V  3. a 4. štvrtine  svoj náskok už len zvyšovali na konečných 40 : 70.

V nedeľu 17.3.2019 o 10.00 hod. na dievčatá čakali podstatne silnejšie súperky zo Spišskej Novej Vsi. Spišiačky na náš tím vybehli s agresívnou obranou, ktorej sa naše dievčatá poddali. Ešte prvú  štvrtinu ako tak ustáli a tá skončila  9:8,ale v druhej štvrtine sa k tejto obrane pridali aj úspešné pokusy za tri body, keď do polčasu ich bolo 5 a dokonca zápasu 9. To znamenalo 27 bodov po košoch za tri body, ktoré sa veľmi ťažko dobiehajú a týmto rozdielom skončil aj zápas celkovo 69 – 42.

Pridaj komentár