Prvé zápasy so súperkami z Piešťan

V piatok naše dievčatá odohrali prvé zápasy v rámci prípravných turnajov starších mini a starších žiačok. Najprv sa o 14 30 stretli družstvá starších mini MBK Stará Turá a Piešťanských Čajočiek. Na oboch tímoch bolo vidieť, že sa jedná o ich prvý zápas v sezóne. Náš tím pod vedením trénera T. Kačmarika a asistenta T. Mihaljeviča sa skladal z dievčat ročníka 2008 ktoré dopĺňali mladšie dievčatá z družstva mladších mini.  Hráčky na oboch stranách vstúpili do stretnutia s plným nasadením. Na začiatku sa nevyvarovali nervozite a viacerým nepresnostiam pri finálnej prihrávke a streľbe. Preto skóre narastalo len pomaly. Už v prvej štvrtine sme zaznamenali strely za 3 body, čo je novinka tejto sezóny v kategórii mini, kedy strely mimo vymedzeného územia /šestky/ platia za 3 body.
V druhej štvrtine však naša druhá päťka zvýšila tempo a šnúrou 21 bodov v rade vďaka kvalitnej obrane a rýchlemu prechodu do útoku si vybudovala rozhodujúci náskok v zápase. Polčas tak skončil stavom 33 : 15.  Do druhého polčasu vstúpili Piešťanky s odhodlaním zvrátiť priebeh zápasu. Naše dievčatá po zmene zostavy zo strany trénerov trochu stratili istotu v obrane a tak súper vyhral 3 štvrtinu rozdielom 9 bodov. To však bolo všetko, čo mu naše dievčatá dovolili. V štvrtej štvrtine spustili priam uragán na súpera, zlepšili obranu a aj kondične prevalcovali Piešťanky. Od stavu 46 : 39 už dávali koše len naše dievčatá a nakoniec porazili húževnatého súpera rozdielom viac ako 40 bodov 81 : 39. V zápase nastúpili všetky dievčatá a aj tie najmladšie boli platnými hráčkami tímu.

V ďalšom zápase sa stretli dievčatá oboch klubov v kategórii starších žiačok. Viaceré dievčatá v minulej sezóne hrávali v spoločnom tíme a tak sa súperky veľmi dobre poznali. Očakával sa tak úporný súboj v ktorom Piešťanky mali výškovú prevahu, naše dievčatá však boli aktívnejšie v obrane a predovšetkým úspešné na doskoku. Veľkou výhodou pre tím z Piešťan bola širšia lavička, keď mali spolu 11 hráčok a náš tím nastúpil len s 8 dievčatami, pričom 2 z toho boli ročník 2007 z družstva mladších žiačok /D. Macejková a S. Sadloňová nenastúpili zo zdravotných dôvodov/.  Prvá štvrtina bola vyrovnaná, v druhej však naše dievčatá dokázali lepšie odstavovať piešťanské podkošové hráčky a šnúrou 10 bodov sa dostali do dvojciferného vedenia. Zaplatili sme však za to faulami, ktoré nazbierali naše podkošové hráčky /obe po 3/. Vysoké tempo zápasu stálo naše dievčatá veľa síl a diváci, ktorí potleskom ocenili viaceré akcie našich dievčat, mali obavy, či to naša obmedzená rotácia /väčšinu zápasu odohrali v šestici/ zvládne aj v druhom polčase.
Naše dievčatá však aj po polčase pokračovali v dobrom výkone, aktívne bránili a v útoku sa dokázali kombinačnou hrou dostávať do streleckých príležitostí. Piešťanky tak napriek veľkej snahe nedokázali ani v tretej štvrtine stiahnuť náš náskok. V záverečnej štvrtine už naše dievčatá hrali uvoľnene, zaznamenali aj 2 úspešné trojky a navýšili svoje vedenie až na hranicu 30 bodov. Napriek tomu, že sa v polovici štvrtiny vyfaulovala opora tímu N. Pobočíková /zaznamenala 17 doskokov a 18 bodov/, naše dievčatá suverénne dotiahli zápas k jasnému víťazstvu 61 : 35 a potešili divákov ako aj trénerov M. Sýkoru a J. Vandlíka svojím zanieteným výkonom..

PNC - stm 2
PNC stz

Pridaj komentár