Víkendové súťažné zápasy MBK 12. a 13.10.2019

V sobotu 12.10. nastúpili naše staršie mini doma pod vedením trénera T. Kačmarika a E. Nedorostovej proti tradičnému súperovi z Piešťan. Naše dievčatá začali zápas v plnom tempe, disciplinovane bránili a rýchlymi kombináciami sa dostávali do dobrých streleckých príležitostí. Tak si už v prvej štvrtine vypracovali náskok 17 : 5 a v druhá päťka pokračovala v rovnakom štýle. Súper miestami pôsobil až odovzdane a tak polčasový výsledok 42 : 9 zodpovedal obrazu hry. V tretej štvrtine netrvalo dlho a za stavu 66 : 15 sme prekonali 50 bodový rozdiel od ktorého sa zápas už len dohrával.

Do druhého zápasu nastúpili naše dievčatá nekoncentrovane, asi s myšlienkou že zápas sa vyhrá sám a súper sa hneď chytil príležitosti. Až do stavu 21:16 v druhej štvrtine držal s našimi dievčatami krok. Potom sme však nadviazali na prvý zápas a šnúrou 12 bodov sme dokázali súperkám odskočiť. Polčasový výsledok 35 : 17 tak vyzeral už optimisticky. V druhom polčase naše dievčatá pokračovali v aktívnej hre a skóre rýchlo narastalo, až opäť dosiahlo za stavu 77 : 27 konečný 50 bodový rozdiel. Tieto  zápasy však ukázali aj viaceré nedostatky v herných činnostiach jednotlivcov /zakončenie zľava, odstavenie pod košom, presnosť prihrávky / na ktorých tréneri a hráčky musia ešte zapracovať, pretože pri silnejšom súperovi by na to tím mohol doplatiť.

Fotogaléria zo zápasu tu

Poobede cestovali naše kadetky pod vedením trénera Sýkoru za svojim súperom do Nitry. Nitrančaniek, oslabených zraneniami, nastúpilo do zápasu len 7. Na ihrisku však naša početná prevaha nebola vidieť. Naše dievčatá sa len hľadali, strácali lopty nepresnými prihrávkami a aj zakončenie nebolo veľmi úspešné. Tak sa súper v prvej štvrtine dostal do vedenia 18 : 10 a len vďaka 5 bodom z presnej streľby Z. Ostrovskej sa nám podarilo do konca štvrtiny znížiť na 18 : 15. V druhej štvrtine sa obraz hry nezmenil, tréner stále hľadal správnu zostavu na súpera a len vďaka nášmu štandardnému výkonu v obrane sa  náskok súpera nezvyšoval. Po polčase 36 : 32 pre Nitru naše dievčatá v tretej štvrtine pritvrdili v obrane, lepším pohybom získavali lopty a v závere štvrtiny sa 8 bodovou šnúrou dostali do vedenia 45 : 44. Náš obraz hry však mal stále ďaleko k optimálnemu. V štvrtej štvrtine sme si vybudovali postupne 4 bodový náskok 54 : 50, ale v závere sme aj kvôli nepresným šestkám oň prišli a za stavu 54 : 54 sa išlo do predĺženia. V predĺžení naše hráčky prejavili viac odhodlania a energie v snahe po víťazstve ako vysilené súperky a aj vďaka 6 bodom V. Kubinovej sme si nakoniec z Nitry odniesli ťažko vybojované víťazstvo 64 : 61.

štatistiky zo zápasu tu

fotogaléria zo zápasu tu

V nedeľu cestoval kadetský tím za súperom do B. Bystrice. Spojené družstvo Bystrice a Zvolena má svoju silu a patrí určite k favoritom súťaže. Naše dievčatá vstúpili do zápasu úspešne a aj vďaka dvom trojkám Z. Ostrovskej sme viedli 12 : 4. Súper však odpovedal 9 bodovou šnúrou a tak sa do konca štvrtiny oba tímy striedali vo vedení. Takýto priebeh pokračoval až do stavu 31 : 29 v druhej štvrtine, kedy sme posledný krát v zápase viedli. Súper sa totiž 10 bodovou šnúrou v závere polčasu dokázal odpútať a od vtedy sme už len sťahovali jeho náskok, ktorý bol v polčase 39 : 35. Naše dievčatá však bojovali, tretiu štvrtinu vyhrali o bod aj vďaka 7 bodom Z. Ostrovskej. V závere štvrtej štvrtiny sme po koši T. Vandlíkovej dokázali stiahnuť náskok súpera na 69 : 71, ale to bolo z našej strany všetko. V závere  súper trestnými hodmi dokázal svoj náskok navýšiť a naše dievčatá tak zaznamenali svoju prvú prehru v súťaži 76 : 69.

2019-10-12 MBK ST vs PN Cajocky U12 zapas c.Z12 zapis

 

2019-10-12 MBK ST vs PN Cajocky U12 zapas c.Z16 zapis

Pridaj komentár