Posledné zápasy našich tímov v roku 2019

Posledný predvianočný týždeň mali naše staršie žiačky nabitý program, keď museli odohrať 4 zápasy v priebehu 5 dní, pričom sa rozhodovalo o postupe do finálovej osmičky súťaže. Najprv sa naladili na víťaznú vlnu v domácom zápase s Handlovou. Aj keď vstup do zápasu nemali šťastný a po prvej štvrtine prehrávali 10 : 14, v druhej štvrtine sa spamätali a rozdielom triedy súpera prevalcovali 27 : 4. Druhý polčas už nespustili zápas z rúk a celkovo vyhrali v tréningovom tempe s neskúseným súperom 65 : 30.

2019-12-18 MBK ST vs SBK Handlova-MS U15 zapas c.Z15 zapis

V štvrtok nastúpili staršie žiačky v Ivanke. Potrebovali sme v tomto zápase vyhrať a keďže sme doma tohto súpera porazili o 20 bodov, robili sme si nádeje, že dievčatá uspejú. Do zápasu sme však vstúpili bez energie a prvý bod sme zaznamenali za stavu 15 : 0. Aj keď dievčatá do konca štvrtiny náskok znížili na 10 bodov, v druhej štvrtine súper zaznamenal pre nás katastrofálnu šnúru 25 bodov v rade a o výsledku zápasu bolo rozhodnuté a tým aj vlastne pochované naše nádeje na postup. Výsledok 40 : 78 tak bol pre nás vlastne vykúpením.

V sobotu po výprasku v Ivanke sme boli zvedaví ako dievčatá zvládnu domáci zápas  s B.  Bystricou. V Bystrici naše dievčatá prehrali o 14 bodov, odohrali však 3 vyrovnané štvrtiny a až v závere kondične zápas nezvládli a tak mali súperovi čo vracať. Prvá štvrtina ako obyčajne nevyzerala v našom podaní dobre, opäť sme ju prehrali predovšetkým chybami pri odstavovaní a streleckými pretekmi v trojkovej neúspešnej streľbe. V druhej štvrtine sa dievčatá odhodlali k väčšej aktivite v útoku, vnikali do súperovej obrany a zakončením z pod koša dokázali postupne znižovať náskok súpera. Polčas sice Bystrica vyhrala 26 : 24, ale zápas bol stále otvorený. Zápas sa rozhodoval v závere tretej štvrtiny, kedy náš tím zaznamenal 10 bodovú šnúru a dostal sa do vedenia 48 : 35. Toto vedenie už v štvrtej štvrtine udržali a porazili Bystricu 60 : 50.

2019-12-21 MBK ST vs BK SKP 08 BB U15 zapas c.Z44 zapis

V nedeľu napokon staršie žiačky cestovali na odvetu do Handlovej. V zápase, v ktorom už o nič nešlo zvíťazili 20 : 79 a tak nás mohol mrzieť len nezvládnutý zápas v Ivanke. Na záver súťaže nás čaká ešte domáci zápas s lídrom súťaže z Trnavy 9.1.2020. Veríme že si dievčatá posledný zápas v skupine západ užijú a budú Trnave húževnatým súperom po návrate zo Švédska.

Aj mladšie mini nastúpili v sobotu na svoj posledný zápas v tomto roku v Nitre. Celý týždeň mnohé dievčatá chýbali pre horoby, nácviky tanečných vystúpení, besiedok a pod.
V prvej päťke nám chýbala Julka, Tamarka bola po chorobe a na výkone to bolo poznať no družstvu aj tak pomohla. Anetka je stále chorá. Sofia Julku výborne nahradila a dala svoje prvé koše. Peťa hlavne v druhom polčase získala lopty. Hanke stále tréner hľadá svoju pozíciu, lebo vieme že vie byť efektívna, čo už v zápasoch ukázala. Kaja má veľký individuálny potenciál pre družstvo, ale musí viac počúvať trénerov. Dominika so Simčou získavajú prvé skúsenosti.
Naša druhá päťka však doslova vybehla na súpera, drtila ho v obrane, získavala lopty na obrannej polovici súpera, presadzovala sa v hre 1:1 a o zápase rozhodla. Zvlášť Jessika bola neudržatelná v oboch polčasoch a nemala na ihrisku konkurenciu. Táňa pri koncovke zo začiatku zaváhala, ale v druhom polčase už súkala súperovi jeden dvojtakt za druhým. Nikita zlepšila obranu v posledných zápasoch, čo od nej očakávame, tak je platná pre tým – výborne. Chrumka si svoju vysokú hráčku ubránila, škoda, že v koncovke nebola kľudnejšia. Nina sa presadila svojou dobrou obranou a získala veľa rozskokov. Terezka a Miška absolvovali svoje prvé basketbalové minúty.
Všetkým dievčatám patrí poklona za svoje úsilie.

BKM Junior UKF Nitra – MBK Stará Turá 31:56
BKM Junior UKF Nitra – MBK Stará Turá 3×3 16:4

Pridaj komentár