ženy MBK podľahli v prvom finálovom zápase Košiciam

V stredu 8.7.2020 nastúpil náš tím v domácom finálovom zápase proti družstvu Young Angels Košice. Náš tím pozostával len z 8 hráčok, pretože krátko pred zápasom ochorela Zuzka Hornáčková, Táňa Bábiková je v zahraničí a Natália Malková si doliečuje zranenie. Nemohli vypomôcť ani kadetky, pretože ich od piatku čaká náročný turnaj MSR kadetiek v Košiciach.

Naše dievčatá pod vedením trénera T. Kačmarika nemali dobrý vstup do zápasu. Nedarili sa im útočné kombinácie a obrane si nevedeli dať rady s trojkovými strelcami súpera. A tak namiesto bodov zbierali skôr fauly a po 5 minútach prehrávali 14 : 3. V druhej polovici štvrtiny sa hra vyrovnala, naše dievčatá zagresívnili obranu a postupne sťahovali náskok súpera. V druhej štvrtine už súpera nepúšťali do streleckých príležitostí a zásluhou dvoch bodov Diany Málkovej sa prvý krát dostali do vedenia 28 : 27. Hra nášho tímu v týchto minútach bola založená na disciplinovanej pohyblivej obrane a rýchlom prechode do útoku, súper len ťažko hľadal možnosti sa presadiť. V polčase tak tím MBK viedol 35 : 32.

V tretej štvrtine však na palubovku vyšlo úplne iné družstvo. Dievčatá boli nervózne, nevedeli premeniť ani 100% šance a v obrane opäť nedokázali ustrážiť oblúkových strelcov. Súper tak aj vďaka 3 trojkám dokázal šnúrou 19 : 0 strhnúť vedenie na svoju stranu a napriek tomu, že sa naše dievčatá v záverečnej štvrtine vrátili k svojej nátlakovej hre z 1. polčasu, na zvrat v zápase to už nestačilo. V prvom finálovom zápase sme tak po bojovnom výkone, kedy sme sa však nevyvarovali krátkemu výpadku koncentrácie, zaznamenali prehru 69 : 57 a v nedeľu do Košíc pocestujeme  s podmienkou vyhrať o viac ako 12 bodov.

 

2020-07-08 MBK ST vs YAKE U19 zeny zapas c.F1 zapis

Pridaj komentár