Kadetky cestovali do Košíc, žiačky do Bratislavy

V sobotu 9.4. cestoval tím žiačok U2008 pod vedením trénera M. Juríky na zápasy so B-tímom Slovana Bratislava. Cestovalo 11 dievčat v dobrej nálade a od začiatku zápasu to bolo na palubovke vidieť. Začali sme aktívne a po koši L. Hrabovskej sme viedli už 10 : 0. Následne sa hra upokojila a súper držal ako tak krok, takže v polčase sme viedli 30 : 14. V tretej štvrtine sme však opäť zaznamenali 10 bodovú šnúru a vedenie sme natiahli na 42 : 16. V závere sa zápas dohrával a tak sme zaznamenali presvedčivé víťazstvo 55 : 24. Druhý zápas mal obdobný priebeh, v polčase sme viedli 29 : 12 a zápas sme vyhrali 68 : 23. Všetky dievčatá si do sýtosti zahrali a každá z hráčok skórovala. V ďalších zápasoch nás však čakajú zdatnejší súperi.

Naše kadetky U2005 cestovali na svoje zápasy do Košíc. Tentoraz už bez bývalého trénera D. Luptáka, ktorý bol klubom suspendovaný, ale už s A. Vidovou a M. Valovou, ktoré sa vrátili po zranení. V sobotu poobede dievčatá nastúpili proti tímu BA Čaňa. S týmto tímom sa moc nestretávame a tak sme nevedeli čo od Košičaniek môžeme čakať. Zápas sa začal opatrne a vyrovnane, z našej strany 2 trojkami D. Uhlíkovej, ale bolo vidieť, že naše dievčatá nie sú úplne v pohode. V závere prvej štvrtiny súper tiež 2 trojkami a trestnými hodmi išiel do vedenie 25 : 17. V druhej štvrtine sa nám podarilo náskok súpera znížiť na 2 body. V tretej štvrtine to zobrala do rúk opäť D. Uhlíková a zaznamenala 13 bodov, L. Mudranincová pridala 7 a viedli sme po tretej štvrtine 57 : 51. V štvrtej štvrtine sme si vedenie už postrážili a aj keď to nebol najlepší výkon nášho tímu v sezóne, vyhrali sme 70 : 66. V nedeľu sme hrali na pôde CBK Košice. Dievčatá poznáme z EGBL, kde hráme vyrovnané zápasy, ale tento nedeľný k ním nepatril. Aj keď nenastúpila M. Valová, prehrávať 18 : 2 po prvej štvrtine určite nesvedčí o dobrom nastavení tímu na zápas. Druhú štvrtinu sme už vyhrali 18 : 13, ale na návrat do zápasu to nestačilo. V tretej štvrtine súper opäť odskočil na 20 bodov a do konca zápasu sme už nenašli zbraň, ako výsledok zvrátiť. Prehra 69 : 48 je pre náš tím krutá.

V sobotu cestovali na zápas so Slovanom aj naše staršie mini U2010. Naše dievčatá po úspechu doma s Vráblami tentoraz na svojho súpera nestačili a oba zápasy prehrali, 69 : 35 a 62 : 39.

Pridaj komentár