5 našich tímov v akcii tento víkend

Mladšie mini U 11 nastúpili 2.4.2022 pod vedením Trénera P. Kuchareka na svoje súťažné zápasy doma proti tímu Piešťan, ktoré v trénerskej funkcii vedú naše bývalé hráčky S. Myslovičová a N. Malková. žiaľ, našich dievčat bolo málo a tak nám súper „zapožičal“ do družstva hráčku, aby sme mohli vôbec nastúpiť a zápas odohrať. Nakoniec všetko dopadlo výborne, dievčatá hrali s plným nasadením a aj keď na vyspelejší piešťanský tím výkonnostne nestačili, radosť z hry mali všetci a aj takéto zápasy ich posunú dopredu. Piešťany zápasy vyhrali celkovo 54 : 16 a 60 : 12. Fotogalériu zo zápasov nájdete tu.

Staršie mini U12 nastúpili v nedeľu 3.4.2022 proti súperovi z Vrábľov. Tentoraz sme mali v tíme pod vedením trénerky Z. Adamkovičovej až 15 dievčat. Nastúpili totiž aj dievčatá z tímu mladších žiačok, ktoré vekovo patria do tejto kategórie a aj dievčatá z Myjavy, od trénera T. Mihaljeviča. Naše dievčatá vstúpili do zápasu s veľkou energiou, dobre bránili a pri streľbe mali presnú mušku. V druhej štvrtine sa hra vyrovnala, tréneri vystriedali všetky dievčatá. Po polčase 33 : 8 naše hráčky v tretej štvrtine poľavili v sústredenosti a nasadení a snaživí súper túto štvrtinu dokonca vyhral. V závere však P. Rayová predviedla svoje rýchle protiútoky a tak sme zaznamenali víťazstvo 63 : 28.Do druhého zápasu nastúpil osmelený súper proti naším najmladším a obraz hry v prvej štvrtine bol zmenený. V druhej štvrtine náš tím však zabral, otočil skóre v náš prospech a v druhom polčase unaveného súpera už úplne prevalcoval. Nakoniec sme zaznamenali vysoké víťazstvo 89 : 49. Fotogalériu zo zápasov nájdete tu.

zapis-U12-Vrable

Mladšie žiačky U13 v sobotu pod vedením Trénera M. Juríka odohrali svoje odložené zápasy proti Slovanu Bratislava. V neúplnej zostave odohrali proti súperovi intenzívne zápasy. Od začiatku sa predstavili celoplošnou obranou, ktorou nútili súpera k chybám. V prvej štvrtine sme mali ešte problém so streľbou, ale v druhej sa to zlomilo a tak po polčase 37 : 7 bolo o víťazovi rozhodnuté. V druhom polčase naše dievčatá uvoľnili svoj tlak v obrane a umožnili súperovi vyrovnať hru. Po upozorneniach trénera sa však rýchlo spamätali a v záverečnej štvrtine umožnili Slovanu len 4 body a tak zaznamenali vysoké a zaslúžené víťazstvo 83 : 26. Druhý zápas mal obdobný priebeh, polčasové vedenie 36 : 11 a celkové víťazstvo nášho tímu po kvalitnom výkone 83 : 29. Fotogalériu zo zápasov nájdete tu.

zapis-U13-Slovan

Naše staršie žiačky U15 pod vedením trénera T. Kačmarika a bez zranenej R. Šarayovej hrali už v stredu dohrávku zápasu so Slovanom. Doma sme s týmto súperom vyhrali o 2 body. Ich výsledky a zlepšujúca sa forma predpovedali, že nás nečaká nič ľahké. Prvá štvrtina bola taká oťukávacia. Veľa bodov nepadlo a skončila 11:11. V druhej štvrtine si domáce dokázali vytvoriť 4 bodový náskok. My sme sa trápili hlavne s nepremieňaním čistých saníc spod koša. Podobne sme pokračovali aj v tretej. Dievčatá však zlepšili obranu, no opäť z vyložených šancí 1:0 a po útočnom doskoku nepadali koše. Menilo sa to už na frustráciu hráčok, kde poukazovali na to, že z tých obruči všetko vypadne von. Dievčatá však bojovali a tréner ich povzbudzoval, že ak vydržia vo vysokom nasadení, tak šťastena si ich nájde. V podstate sa to aj naplnilo a v poslednej minúte zápasu za vyrovnaného stavu trafila L.Mudranincová neskutočnú trojku (aj keď ona ich má natrénované) a náskok sme už udržali. Úspešnosť streľby spod koša sme mali 49/17, čo nám bránilo tento zápas rozhodnúť skôr. O našej bojovnosti však svedčí 19 útočných doskokov a 20 získaných lôpt . Dievčatá, ktoré prišli z lavičky, priniesli potrebnú energiu, čo bolo veľmi dôležité. Zápas to bol veľmi ťažký proti naozaj kvalitnému súperovi, no takéto víťazstvo o to viac teší. Nedarilo sa nám a dievčatá sa museli zomknúť a vybojovať si to do posledných sekúnd. Hlavne v druhom polčase z nich vyžarovala veľká túžba po víťazstve. K víťazstvu im gratulujeme.

V sobotu staršie žiačky vycestovali do Popradu. Do zápasu sme vstúpili koncentrovane, a aj keď sme mali problém so šestkami, podarili sa nám rýchlo si vytvoriť mierny náskok. V druhej štvrtine sme súperovi dovolili len 5 bodov a tak polčasové vedenie 36 : 14 bolo plne zaslúžené. Súper ani v druhom polčase nedokázal našu hru vyrovnať, naše dievčatá sa aj strelecky lepšie presadzovali a tak sme si z Popradu odviezli zaslúžené víťazstvo 83 : 38. V nedeľu na nás čakal najťažší súper v súťaži, tím doteraz neporazených YA Košice. Naše dievčatá dokázali so súperkami držať krok len do stavu 7 : 7. Bolo na nich vidieť nervozitu, ťažko sme premieňali trestné hody a súper už po prvej štvrtine viedol o 10 bodov. V druhej štvrtine sme hru sice vyrovnali ale v tretej nám súper opäť ušiel, tntoraz už na 20 bodov. Štvrtá štvrtina, aj keď sme v nej zaznamenali naše maximum 17 bodov, už na výsledku nič nezmenila. Prehrali sme 79 : 53 ale v odvete si na tohto súpere ešte trúfneme.

Juniorky U19 podobne ako staršie žiačky mali na pláne 3 zápasy. Tím pod vedením T. Moravčíkovej a J. Vandlíka, keďže tréner D. Lupták bol klubom suspendovaný, nastúpil v piatok 1.4.2022 na dohrávku zápasu v Rožňave. V družstve chýbali viaceré hráčky / N. Gavláková, A. Vidová a M. Valová pre zranenie a T. Vandlíková pre povinnosti v extralige/ a tak sme vedeli, že dievčatá to nebudú mať ľahké. Naše dievčatá však nesklamali. Po vyrovnanom začiatku, kedy sa tímy striedali vo vedení, sa nám ku koncu prvej štvrtiny si vybudovať mierny náskok, ktorý sme na začiatku druhej navýšili na 26 : 11. Do hry sa zapájali všetky hráčky a aj keď súper v tretej štvrtine dokázal znížiť na 11 bodov, naše dievčatá v závere ešte zabrali a dokázali tak uhrať presvedčivé víťazstvo 63 : 46. V sobotu následne naše dievčatá nastúpili proti skúsenému tímu zo Zvolena. Tento súper bol ďaleko náročnejší ako Rožňava a nasvedčovala tomu celá prvá štvrtina. Oba tímy hrali zo zabezpečenej obrany, nám nešla trojková streľba (za celý zápas 3/16) a tak skôre narastalo len pomaly. Štvrtina skončila 10 : 9 a obraz hry sa nezmenil ani v druhej. Až v závere polčasu súper začal mať kondičné problémy, podarilo sa nám ľahšie získavať lopty a zakončovať aj z rýchlych protiútokov. Polčas sme tak vyhrali o 13 bodov. V tretej štvrtine však oddýchnutý Zvolen zapol na vyššie obrátky a presadzoval sa viac pod košom. Zopakovala sa však situácia z prvého polčasu, keď súperovi vo štvrtej štvrtine dochádzali sily a naše dievčatá dokázali svoj náskok ešte navýšiť. Víťazstvo 64 : 43 je pre naše hráčky tak plne zaslúžené.

V nedeľu čakal na naše juniorky súper z najťažších, skúsená Nitra s radom bývalých / aj súčasných/ extraligových hráčok / T. Sailerová a M. Krajčovičová minulú sezónu ešte nastupovali za Čajky, Fehérová a K. Kovalenko majú tiež bohaté skúsenosti/ má veľkú silu. Naše dievčatá, tentoraz aj s T. Vandlíkovou však zo súperiek nemali rešpekt. Po vyrovnanom začiatku súperkám do konca štvrtiny odskočili na 19 : 12. V druhej štvrtine však súper vyrovnal hru na 3 trojkami v záveru polčasu stiahol na rozdiel 1 bodu. V tretej štvrtine sa hralo dlho opäť vyrovnane, ale v závere sa Nitre podarilo zo 40 : 35 otočiť na 42 : 45. Náš tím vďaka 2 trojkám V. Kubinovej v záverečnej štvrtine ešte viedol 48 : 47 ale potom prišiel záverečný nápor Nitry, ktorému sme už nedokázali odolať, a po úseku 15 : 0 sme zápas prehrali 68 : 52. Tento výsledok aj vzhľadom na priebeh zápasu, bol pre nás až príliš krutý. Treba povedať, že to bol 3 zápas v rade a dievčatá už v závere nemali síl. Za celú sériu si však zaslúžia určite pochvalu.

Pridaj komentár