Staršie mini, mladšie žiačky a žiačky hrali tento víkend doma

Naše staršie mini U 2010 nastúpili v sobotu 30.4.2022 na svoje domáce súťažné zápasy proti Banskej Bystrici pod vedením trénerky Z. Adamkovičovej. Náš tím nastúpil s 15 hráčkami, včítane posíl z Myjavy a tak trénerka mala z čoho vyberať. Naše dievčatá v prvej štvrtine nasadili vysoké tempo, tím ťahali hlavne skúsenejšie hráčky A. Bachárová a napriek zdravotným problémom aj P. Rayová. Po vyhratej prvej štvrtine však prišiel úsek, kedy mladšie dievčatá v druhej a tretej štvrtine nedokázali dať súperovi ani kôš a prehrali túto časť 29 : 0 a súper tak viedol po 3 štvrtinách 39 : 23. Do 4 štvrtiny trénerky nasadila opäť skúsenejšie hráčky a tak záverečným košom kapitánka J. Volárová dokázala vyrovnať na 48 : 48 a vybojovať pre náš tím predĺženie. V predĺžení to bola opäť naša kapitánka ktorá za stavu 50 : 50 zaznamenala víťazný kôš za 3 body na naše dievčatá tak vybojovali cenné víťazstvo 53 : 50. V druhom zápase naša trénerka poprehadzovala zostavu, zapojila do zápasu všetkých 15 dievčat a tak bol vývoj zápasu úplne odlišný. V prvej štvrtine mal súper navrch a dokázal si vybojovať 10 bodové vedenie. Druhá a tretia štvrtina prebehli vyrovnane, ale náskok súpera sa nám zmazať nepodarilo. Trénerka nechala oddychovať skúsenejšie hráčky a dala viac priestoru mladším a tak aj keď sme 4 štvrtinu vyhrali 13 : 11, celkovo sme tento zápas prehrali 42 : 53. Dievčatám však k gratulujeme, podali bojovný a zapálený výkon. Foto zo zápasu tu.

V sobotu nastúpili na svoje súťažné zápasy proti Seredi aj žiačky U2008 pod vedením trénera M. Juríka. Na súpiske bolo celkovo 13 hráčok, čo je podozrivo rekordné množstvo v tejto sezóne. Naše dievčatá začali hneď od začiatku s veľkou aktivitou, čo súpera zaskočilo a tak sme v polovici štvrtiny viedli už 12 : 2. Ani druhá päťka v druhej štvrtine nepoľavila v tlaku na loptu a tak sme do polčasu zvýšili náskok na 36 : 15. Výpadky v koncentrácii hráčok Serede sa prejavovali aj v druhom polčase, keď sme zaznamenali raz sériu 10 : 0 a v záverečnej štvrtine dokonca 14 : 0. Naše dievčatá tak zaznamenali výrazné víťazstvo 72 : 35. V druhom zápase tréner trochu upravil zostavu. Prvá štvrtina mala obdobný priebeh ako v prvom zápase, v druhej však naše dievčatá neočakávane stratili aktivitu a štvrtinu dokonca prehrali. V polčase tak bol stav 31 : 23. V tretej štvrtine potiahla tím opäť P. Nemečková a tak sme sa vrátili k svojej hre. Štvrtú štvrtinu, keď bol zápas prakticky rozhodnutý, už súper fyzicky nezvládol a naše dievčatá tak zaznamenali opäť vysoké víťazstvo 38 : 37. Foto zo zápasu tu

V nedeľu nastúpili mladšie žiačky U2009 na dohrávku zápasov doma so Šamorínom. Náš tím s trénerom M. Juríkom mal v zápise len 9 dievčat, ktoré mali ešte v nohách sobotné zápasy. Súper nastúpil s 12 hráčkami a tak boli trochu obavy, či to naše dievčatá zvládnu. Šamorín má niektoré veľmi zdatné hráčky, ale kolektívne predsa len za našimi dievčatami zaostával. V prvej štvrtine tak bodovala len 1 hráčka Šamorína, ale 5 našich hráčok. Po prvej štvrtine sme tak viedli už 29 : 12. V druhej štvrtine sme ešte zväčšili dôraz v obrane, dovolili sme súperovi len 4 body a tak bolo do polčasu o zápase za stavu 47 : 16 rozhodnuté. V tretej štvrtine sme opäť predviedli výbornú obranu, vo štvrtej štvrtine už sa zápas dohrával. Výsledok 84 : 32 hovorí sám za seba. V druhom zápase sa vývoj zopakoval, len s tou drobnou zmenou, že kľúčové hráčky Šamorína už pôsobili unavene a naša obrana im robila stále väčšie starosti. Naše dievčatá však nestrácali chuť, a obava, že nebudá vládať, sa rozplynula. Bodovo sa presadila tentoraz aj H. Hučková s 15 bodmi. Dievčatá tento zápas vyhrali 80 : 26 a k viťazstvu gratulujeme.

Zapis-U2009-Samorin-1-2-1.5.2022

Pridaj komentár