Staršie žiačky vstúpili do súťaže víťazne

V sobotu 1.10.2022 odohrali naše staršie žiačky U2008 pod vedením trénera M. Juríka svoj prvý súťažný zápas v tejto sezóne v kategórii U15 – región Západ na ihrisku súpera z Vrábľov.

Naše dievčatá zápas dominovali od prvej štvrtiny. V polčase za stavu 38 : 9 bolo o výsledku rozhodnuté. Naše dievčatá však nepredviedli svoj najlepší výkon, tréner nebol spokojný najmä s individuálnymi výkonmi viacerých hráčok. Nedodržiavanie zásad v obrane ako aj chyba v kombináciách nás pri lepších súperoch môže ešte mrzieť. V skupine Západ je ich viacero a teda tie ťažšie zápasy nás len čakajú. Aj keď sme nakoniec zaznamenali presvedčivé víťazstvo 95 : 23, veríme že hráčky si vezmú slová trénera k srdcu a zapracujú na odstránení herných nedostatkov. Držíme im v ďalších zápasoch palce, veď už 16.10. ich čaká súper z najzdatnejších – Slovan Bratislava.

V nedeľu 2.10. odohrali 2 prípravné zápasy aj dievčatá tímu U23. Tentoraz si pozvali za súperov tímy Ivanky p/D a Trnavy. Náš tím má širokú súpisku, keďže sem pendluje 5 mladších hráčok z Čajok, podľa toho ako majú odohraté minúty v extralige, a aj najmladšie spoluhráčky z tímu U17. Tentoraz tréner T. Kačmarik v prvom zápase nechal nastúpiť mladšiu zostavu s kadetkami proti Ivanke a v druhom zápase proti Trnave už bola na ihrisku skúsenejšia zostava. Samozrejme to bolo poznať aj na ihrisku. Proti Ivanke sa naše dievčatá pomalšie rozbiehali a až v závere prvej štvrtiny si vypracovali mierny náskok, ktorý aj zásluhou 4 trojok R. Gažiovej do polčasu natiahli na 48 : 24. V druhom polčase tempo hry trochu opadlo, predovšetkým naše mladšie hráčky mali v rýchlych herných situáciách ešte problém s orientáciou, ale nakoniec sme zaslúžene vyhrali 77 : 50.

Na druhý zápas s Trnavou nastúpil náš tím v najsilnejšej zostave. Do základnej päťky s dostali všetky hráčky Čajok. Na hernom prejave to bolo poznať od prvej minúty. Zvýšila sa rýchlosť hry a aj dôraz v obrane. Trnváčky sa snažili, ale miestami nevedeli kam skôr. Po prvej štvrtine náš tím viedol 29 : 11 aj keď sme nepremenili ešte ďalší rad vyložených šancí. Premie%nanie streleckých príležitostí bolo jediné, čo same snáď mohli naším hráčka vyčítať, ale to neplatilo opäť pre R. Gažiovú. V prvom zápase mala úspešnosť trojkovej streľby 6 : 6 a v tomto 4 : 5, čiže spolu z 11 pokusov premenila v nedeľu 10. S takouto úspešnosťou by sa určite uplatnila v ktorejkoľvek lige sveta :). Náš tím nakoniec vyhral presvedčivo 89 : 39 a úspešne tak zvládol generálku pred začiatkom súťaže. Prvé súťažné zápasy tím U23 totiž odohrá 15. a 16.10. v Košiciach proti tímom YA 19 a YA 23. Držíme dievčatám palce a veríme že si Rebeka streleckú formu prinesie aj do Košíc.

Fotogaléria zo zápasov je tu

Pridaj komentár