Na turnaji v Rige v prvý deň naše 2 víťazstvá

Náš tím U18 na turnaji EGBL zaznamenal v piatok 2.12.2022 – v prvý deň turnaja, dve víťazstvá. V prvom zápase v piatok dopoludnia nastúpil náš tím proti TTP Riga. Súperky mali evidentnú výškovú prevahu a naše dievčatá zo začiatku mali pred domácimi rešpekt. Celý zápas nás trápila nepresné streľba /za 3 body sme premenili len 2 z 15 striel/ a keď sa k tomu pridali aj straty lopty, prehrávali sme v polovici prvej štvrtiny 4 : 12. Trénerka urobila radikálnejšie zmeny v zostave, ale ani to nefungovalo a tak sme prvú štvrtinu prehrali 7 : 19. V polovici druhej štvrtiny naše dievčatá začali hrať aktívnejšie v obrane a súper sa už nedostával k ľahkým košom. Postupne sme znižovali jeho náskok, keď sa strelecky chytila D. Uhlíková – 14 bodov v zápase, až na polčasových 27 : 30. V tretej štvrtine sa naša obrana ešte zlepšila, v tejto štvrtine sme dovolili súperovi len 6 bodov. V závere štvrtiny za stavu 37 : 36 zaúradovala M. Valová a zabezpečila nášmu tímu vedenie 42 : 36. V záverečnej štvrtine to bol tvrdý boj o každú loptu. V polovici štvrtiny sme viedli už 49 : 38, ale súper to nevzdával a bojoval až do konca. Nakoniec naše dievčatá vydreli zaslúžené víťazstvo 52 : 46. Zo zápasu si však S. Sadloňová odniesla zlomený malíček a tak už v ďalšom zápase nenastúpila. Štatistiky zo zápasu nájdete tu.

Do druhého zápasu poobede sme nastúpili proti estónskemu tímu z Talinu., ktorý svoj prvý zápas na turnaji proti holandskému celku vyhral. Priebeh tohto zápasu bol veľmi vyrovnaný. Žiadnemu celku sa nepodarilo si vybojovať dvojciferný náskok a vedenie v zápase sa opakovane menilo. Oba celky hrali aktívne v obrane, streľba však opäť nebola optimálna. Náš vstup do zápasu nebol šťastný. Prehrávali sme 3 : 10 ale dotiahli sme sa pred koncom štvrtiny na 10 : 10, keď náš tím ťahali hlavne H. Dobošová a A. Chovaníková. V druhej štvrtine sme išli krátko do vedenia, ale nezvládali sme optimálne organizáciu hry / za celý zápas len 6 asistencií/ a spoliehali sme sa skôr na individuálne vniky pod kôš. Súper tak otočil vývoj zápasu, dostal sa do 6 bodového vedenia, ktoré v závere polčasu trojkou skorigovala A. Chovaníková na 23 : 26. Keďže nám to nešlo v útoku, museli sme zabrať v obrane. A v tretej štvrtine sme sa naše dievčatá veľmi snažili. Dovolili súperkám len 4 body a išli do tesného vedenia 31 : 30. Vo štvrtej štvrtine to bol boj. Súper tlačil na našu rozohrávku a dievčatá utrpeli veľa modrín. My sme však odolávali a po trojke H. Dobošovej sme viedli 3 minúty pred koncom už 41 : 32. Súper ale bojoval a po našich chybách znížil 20 sekúnd pred koncom na 41 : 39. A. Chovaníková, naša najlepšia strelkyňa v zápase s 13 bodmi, však v závere premenila oba trestné hody a tak dievčatá oslavovali cenné víťazstvo 43 : 39. Štatistiky zo zápasu nájdete tu. Zápas je možné si pozrieť aj na videu zo záznamu tu.

V sobotu naše dievčatá nastúpia o 11 00 proti Orange Lions Academy z Holandska, s ktorým sme na prvom turnaji prehrali 35:49. Zápas môžete sledovať aj na streame tu.

Pridaj komentár