Staršie žiačky vstúpili úspešne do nadstavby

V nedeľu 19.3.2023 nastúpil tím U15 pod vedením trénera M. Juríka na svoj prvý zápas v nadstavbovej súťaži starších žiačok. Naším dievčatám sa nepodarilo postúpiť do prvej osmičky v celoslovenskej súťaži a tak budú v nadstavbe bojovať o miesto v baráži. Najlepšie dva tímy sa stretnú po ukončení nadstavby s tímami na 7. a 8. mieste v baráži o postup na finálový turnaj U15. V prvom zápase naše dievčatá nastúpili doma proti súperovi z Rožňavy. V prvých minútach sa súperi oťukávali, naše dievčatá hrali opatrne a málo dôrazne v obrane. Súper sa tak dostal do vedenia 4 : 5 ale potom náš tím pridal na dôraze, využil svoju technickú prevahu a v ďalšom priebehu zápasu dominoval na palubovke. Svedčí o tom aj počet získaných lôpt, ktorých sme mali celkovo 38 za zápas, z toho P. Nemečková a J. Fáberová viac ako 10. Tréner tak mohol rozložiť minúty medzi všetkých 12 hráčok rovnomerne a každá hráčky dokázala v zápase skórovať. Na konci jednostranného zápasu sme zaznamenali víťazstvo 110 : 26. K vysokej výhre dievčatám gratulujeme. Foto zo zápasu tu

Naše mladšie mini U11 pod vedením trénerky T. Moravčkovej cestovali v sobotu 18.3. do Bratislavy. S tímom IBAS, ktorý hrá mimo súťaž so staršími dievčatami, sme odohrali 2 napínavé zápasy. Hlavne v prvom sa naše dievčatá predviedli v dobrom svetle. Do zápasu vstúpili úspešne a po polčase viedli 20 : 13. Svoje vedenie si udržali aj v tretej štvrtine. V polovici záverečnej štvrtiny sa však podarilo silovo lepšie vybavenému súperovi vyrovnať a v závere otočiť výsledok zápasu keď sme nakoniec po dráme podľahli 30 : 32. V druhom zápase sa už Bratislavčanky nenechali prekvapiť. Od začiatku zápasu išli do vedenia a v prvom polčase sa nám podarilo zaznamenať len 5 bodov. Po tretej štvrtine sme prehrávali už 9 : 36 a o výsledku zápasu bolo rozhodnuté. V závere sme rozdiel v skóre ešte skorigovali ale prehrali sme celkovo 22 : 44. Za výkon si však dievčatá zaslúžia pochvalu.

Náš tím U23 v nedeľu privítal na svojej palubovke tím z Trenčína. Do zápasu sa po zranení zapojila opäť po dlhšej dobe aj H. Dobošová, nenastúpili však hráčky z kadetského tímu, ktoré si mohli tentoraz oddýchnuť. Náš tím pod vedením trénera T. Kačmarika vstúpil do zápasu energicky, vytváral tlak na loptu ale v útočnej fáze sa dopúšťal zbytočných chýb a nedokázal efektívne zakončovať. Po prvej štvrtine sme viedli 16 : 12 a súper zacítil šancu, keďže naše dievčatá nehrali v optimálnej pohode. Pri streľbe za 3 body sme mali len 3 úspešné pokusy z 27 striel a úspešnosť trestných hodov na úrovni 15 z 26 tiež nebola najlepšia. Napriek tomu naše dievčatá bojovali a po polčase viedli o 10 bodov čo bol pre Trenčín určite úspech. D druhom polčase dal tréner viac priestoru aj dievčatám z lavičky, priebeh zápasu sme kontrolovali a nakoniec sme zaslúžene vyhrali 70 : 53.

Pridaj komentár