Kadetky po dobrom výkone zdolali Ružomberok aj Bystricu

Náš tím U17 pod vedením trénera M. Juríka privítal doma v nadstavbovej časti súťaže kadetiek 25. a 26.3. 2023 tím MBK Ružomberok a Slávie Banská Bystrica. Naším dievčatám sa v nadstavbe doteraz moc nedarilo, v týchto zápasoch ale predviedli dobrý výkon aj keď sa nevyhli občasným zaváhaniam. V sobotu sme nastúpili proti Ružomberku s 9 hráčkami. a bez A. Chovaníkovej. Naše dievčatá boli od začiatku aktívne, vytvárali tlak na rozohrávku súpera a nútili tak protihráčky k stratám. Za celý zápas sme zaznamenali 23 získaných lôpt pri 9 vlastných stratách. Strelecky sa darilo D. Uhlíkovej a neskôr sa pridala aj L. Mudranincová. Po prvej štvrtine sme viedli 24 : 14 a do polčasu sme viedli 44 : 26. Na začiatku druhého polčasu sa Ružomberok trochu spamätal, snažil sa so záúasom ešte niečo urobiť, vyrovanl hru a dostal sa na rozdiel 12 bodov ale na naše rozbehnuté dievčatá to nestačilo. Do konca 3. štvrtiny navýšili náskok na 21 bodov a v poslednej štvrtine už súperky nedokázali vzdorovať a ich obrana sa rozsypala. Hoci počas zápasu sme mali aj občas diery v obrane, v útoku sme sa dokázali presadiť hlavne individuálne a nakoniec sme presvedčivo vyhrali 80 : 46.

V nedeľu nastúpili kadetky na zápas proti B. Bystrici. Vstup do zápasu sme mali nesústredený, v obrane sme boli neskoro, z čoho vyplývali aj viaceré fauly a aktívny súper dokázal naše nedostatky využiť. V útoku nám viazla kombinácia a tak sme po prvej štvrtine prehrávali 12 : 14. V druhej štvrtine sme boli aktívnejší, rýchlejší na nohách a začala sa nám dariť streľba. Po trojke L. Mudranincovej sme sa dostali opäť do vedenia 22 : 21 a v polčase sme viedli 31 : 26. V druhom polčase Bystrica poľavila v obrane, naše dievčatá sa dokázali viac presadzovať a až 4 dokázali skórovať dvojciferne. Stále nám však nefungoval útočný doskok, dosiahli sme však opäť 23 ziskov. Trojkou v poslednej sekunde 3. štvrtiny L. Mudranincová upravila na 50 : 41. Zápas však stále nebol rozhodnutý a húževnatý súper sa stále snažil vývoj otočiť. V polovici 4. štvrtiny sme však šnúrou 8 : 0 získali rozhodujúci náskok a nakoniec v pohode tento bojovný zápas vyhrali 72 : 54. Foto zo zápasu nájdete tu.

Naše staršie mini pod vedením trénerky T. Moravčíkovej odohrali svoje prvé zápasy nadstavby doma proti náročnému súperovi zo Šamorína. Prvé minúty zápasu boli vyrovnané, naše dievčatá predvádzali snaživý výkon a držali s favoritom krok. Potom sa však začali prejavovať naše nedostatky v disciplíne a taktike. Pod vlastným košom sme poriadne neodstavovali a súper nám poľahky doskakoval lopty a využíval druhé a tretie šance. Po prvej štvrtine sme prehrávali 9 : 17. V druhej štvrtine sme opäť hrali aktívne v útoku , súper často fauloval, ale trestné hody sme nedokázali premeniť. Celkovo sme z 29 pokusov premenili len 9. V polčase sme prehrávali už 23 : 40. Tretiu štvrtinu naše dievčatá však nezvládli. Súper ju vyhral o 20 bodov a zápas definitívne rozhodol v svoj prospech. Aj keď sme v záverečnej štvrtine dokázali streliť 23 bodov, na rozbehnutý Šamorín to nestačilo a nakoniec sme prehrali 53 : 92. Je pekné, že sme Šamorínu dokázali dať 52 bodov, ale dostať 93 je naozaj veľa a znamená to, že na našej obrane musíme ešte zapracovať. Druhý zápas so Šamorínom sme začali s menšou energiou a súper sa ostal rýchlo do dvojciferného vedenia. Druhá päťka však zabojovala, vyhrala štvrtinu 13 : 8 a tak bol polčas 24 : 34. V druhom polčase nám však súper ušiel na rozdiel 20 bodov a aj keď sme záverečnú štvrtinu zápasu vyhrali 9 : 5, Šamorín aj tentoraz zaslúžene zvíťazil 38 : 56.

Pridaj komentár