Tímy U23, U15 aj U11 tento víkend úspešne

Náš tím U23 pod vedením trénera M. Kačmarika nastúpil v sobotu na domácej palubovke v play off o postup na finálový turnaj MSR na svoj odvetný zápas proti Ivanke p/D. Pred 2 týždňami v Ivanke sa hral nečakane vyrovnaný súboj, v ktorom nakoniec po dráme zvíťazili naše dievčatá 59 : 55. čakali sme preto ako dievčatá pristúpia k odvete. Musíme povedať že to bol úplne iný zápas. Po dvoch minútach za stavu 5 : 5 sa naše dievčatá dostali do tempa, súpera k ničomu na palubovke nepustili, disciplinovane a trpezlivo bránili a v útoku dosiahli nadpriemernú úspešnosť streľby. Po prvej štvrtine tak viedli 29 : 6 a každému v hale bolo jasné, ako tento zápas dopadne. Súperovi treba vzdať česť, že sa napriek nepriaznivému vývoju nevzdával a bojoval až do konca. Na náš tím to ale tentoraz nestačilo. Po polčase sme viedli už 62 : 20 a miestami to bola až exhibícia. Video s najkrajšími akciami nájdete tu. Konečný výsledok 110 : 43 hovorí jasnou rečou. Tréner dal príležitosť všetkým dievčatám aj z dôvodu, že sa jednalo o posledný súťažný zápas tímu pred MSR U23, ktoré sa uskutočnia 19.-21.5. v Košiciach a na ktorých nebude náš tím chýbať. Naše dievčatá určite nebudú patriť k favoritom na víťazstvo v turnaji. Tím YA Košice U23 nastúpi vlastne s kompletným extraligovým kádrom okrem Američanky a podobne silný tím bude mať aj Slávia B. Bystrica. Naše dievčatá tak v tejto konkurencii môžu len prekvapiť. Budeme im držať palce.

Tím starších žiačok U15 nastúpil v sobotu poobede na svoj posledný skupinový zápas doma pod vedením trénera M. Juríka proti Lučencu. Jednalo sa o priamy súboj adeptov na prvú priečku v skupine, ktorá úspešnejšiemu tímu zaručovala účasť v baráži o MSR. Lepšie východisko mali ale naše dievčatá, keďže v Lučenci jednoznačne zvíťazili. Aj tentoraz vstúpili do zápasu s veľkou energiou, bodovo ťahali družstvo P. Nemečková s 39 bodmi a T. Kovárová s 26 bodmi. V našom tíme nastúpilo celkovo 9 hráčok, z toho 8 dokázalo aj bodovať. Po prvej štvrtine sme viedli 29 : 16, pod súperovým košom sme sa presadzovali individuálne aj jednoduchými kombináciami. Podržala nás aj strelecká produktivita, za 3 body sme premenili 4 zo 7 striel v zápase a pri trestných hodoch bola bilancia 20 úspešných z 31. V polčase sme viedli 47 : 27 a náš náskok narastal aj po prestávke. V záverečnej štvrtine sa súper herne rozpadol a bolo z toho naše výrazné víťazstvo 102 : 52. Sto bodovú hranicu prekonala P. Nemečková v posledných sekundách zápasu strelou za 3 body. K postupu do baráže dievčatám gratulujeme. Tu ich bude čakať 8. tím zo skupiny A o 1.-8. miesto – družstvo Slávie Banská Bystrica. Víťaz tohto dvojzápasu, ktorý sa odohrá 19.-21.5.2023, postúpi na finálový turnaj 8 tímov do Ružomberka. Foto zo zápasov nájdete tu

Naše mladšie mini U11 pod vedením trénerky T. Moravčíkovej cestovali na svoje zápasy už v piatok do Nitry. Doma sme s týmto súperom dokázali zvíťaziť a tak sme verili že dievčatá budú úspešné aj v Nitre. Zo začiatku to tak ale nevyzeralo. P prvej štvrtine sme prehrávali 7 : 14, druhá päťka však dokázala vývoj otočiť a v polčase bol jednobodový rozdiel v náš prospech 20 : 19. Aj druhý polčas mal podobný vývoj. Prvá päťka prehrala tentoraz 9 : 13 a druhá päťka zápas otočila, takže vytúžené víťazstvo 44 : 39 si z tohto vyrovnaného zápasu odniesol zaslúžene náš tím.

Druhý zápas mal však už iný priebeh. Trénerka Nitry poprehadzovala zostavu a podľa všetkého to pomohlo nášmu tímu. Prvá päťka 1 štvrtinu vyhrala 12 : 7, druhá päťka vyhrala dokonca 11 : 1 a tak sme v polčase viedli už 23 : 8. Súper dokázal v tretej štvrtine ešte skorigovať na 32 : 20 ale naše dievčatá mu viac nedovolili, záverečnú štvrtinu vyhrali a tým celý zápas presvedčivo 43 : 26. Dievčatám k úspechu gratulujeme.

Pridaj komentár