Mladšie mini v Seredi víťazne

V sobotu 20.1.2024 cestoval náš najmladší tím dievčat U11, ktorý hrá mimo súťaž, za svojimi súpermi do Serede. V prvom zápase náš tím pod vedením trénerky T. Ribakovs nastúpil proti dievčatám z IBAS Bratislava. Náš tím mal od začiatku zápasu značnú prevahu. Prvú štvrtinu vyhral 16 : 4 a aj v ďalších pokračoval v ceste za suverénnym víťazstvom. Strelecky sa najviac darilo V. Marekovej a A. Kuchárekovej. Zahralo si všetkých 12 dievčat a bola z toho jednoznačná výhra 46 : 12.

V druhom zápase nastúpil náš tím proti domácej Seredi. Sereď má v súťaži až 2 tímy, v tomto prípade ide o mladšie dievčatá, ktoré len začínajú s basketbalom. Na ich hre to ešte poznať a naše dievčatá sa rýchlo presadili. V polčase viedli 36 : 0 a zápas nakoniec vyhrali presvedčivo 54 : 5. Diečatám k výhram gratulujeme.

Náš juniorský tím U2005 cestoval v sobotu na svoj zápas do Ivanky pri Dunaji. Tím vedený trénerom T. Kačmarikom sa v Ivanka od začiatku dosť trápil. Po pár minútach domáci vyhrávali 2 : 8 a až v závere štvrtiny sa naším dievčatám podarilo na krátko dostať do vedenia po trojke D. Uhlíkovej na 16 : 15. V druhej štvrtine sme po 5 bodoch N. Pobočíkovej a 7 bodoch S. Majerovej v rade viedli už 32 : 23 ale súper do polčasu znížil na 36 : 29. Vstup do 3. štvrtiny sme mali zlý. Súper išiel do vedenia 43 : 38 a naše hráčky sa nevedeli presadiť. Až v samotnom závere štvrtiny sme po trojke D. Uhlíkovej viedli 50 : 47. V záverečnej štvrtine sme neustále viedli, ale súper bol stále na dostrel 2-3 bodov. Mali sme šancu zvýšiť vedenie z TH, ale úspešnosť bola slabšia a tak z toho bolo nakoniec vydreté víťazstvo 61 : 56.

V nedeľu juniorky nastúpili doma proti Ružomberku. Bol to zápas nabitý energiou v ktorom mali Ružomberčanky navrch. V prvej štvrtine sme ešte dokázali držať krok, ale v závere druhej štvrtiny nás súper svojou agresivitou prinútil k viacerým chybám a v polčase viedol 30 : 35.V druhom polčase bola prevaha Ružomberka už zrejmá, bol lepší pod košom a jeho tlak na loptu nám robil značné problémy. V polovici tretej štvrtiny už súperky viedli 34 : 50. Naše dievčatá to však nevzdávali. Snažili sa zlepšiť obranu a stiahli v záverečnej štvrtine náskok súpera na 53 : 59. Ružomberok však bol dobre rozbehnutý a vedenie si už nenechal zobrať. Naše dievčatá nakoniec prehrali s kvalitným súperom 60 : 75 aj preto, že nám chýbalo väčšie nasadenie a presnejšia streľba. Tento víkend veru dievčatá nemali najlepší a verme že sa ich výkon bude zlepšovať.

Pridaj komentár