Bronzové medaile pre naše juniorky

MSR U19 26.-27.6.2021 sa pre naše juiorky skončili úspešne. Dievčatá pod vedením trénera T. Kačmarika s asistentom F. Redajom získali v súboji s Popradom bronzové medaile.

V semifinálovom zápase nastúpili naše dievčatá proti tímu YA Košice, víťazovi kvalifikačného turnaja. Prvý polčas bol vyrovnaný, náš tím pracoval aktívne v obrane a vysporiadal sa s vysokou agresivitou súpera. Košice tak viedli najviac o 6 bodov, pričom 3 minúty pred polčasom sme znížili na rozdiel 1 bodu. V druhej polovici 3 štvrtiny sme sa však dostali do útlmu, súper pritvrdil hru, urobili sme viacero zbytočných strát a Košice sa dostali do dvojciferného vedenia. Naše dievčatá stálo veľa úsilia, než stiahli rozdiel na 3 body v štvrtej štvrtine, ale súper využil v závere zápasu svoj lepší fyzický fond a strhol víťazstvo na svoju stranu. Napriek prehre 69 : 57 to bol sympatický výkon našich dievčat.

V zápase o 3. miesto v nedeľu zdolali naše hráčky presvedčivo BAM Poprad 59 : 49. Základ svojho víťazstva položili v prvom polčase, keď v druhej štvrtine viedli už o 18 bodov. Naše dievčatá predviedli disciplinovaný výkon v obrane, hrali s vysokým nasadením, nepúšťali Popradčanky do jednoduchých zakončení a ovládli doskok. V útoku tri štvrtiny predvádzali pekné kombinačné akcie, miestami to bolo exhibičné prevedenie. V štvrtej štvrtine však poľavili v koncentrácii a presnosti streľby a súper to využil k zníženiu skóre. Nakoniec však z toho bolo zaslúžené víťazstvo a bronzové medaile na krku našich hráčok. Martina Dovčíková bola vyhlásená v All Stars turnaja.

Víťazom MSR U19 sa stali basketbalistky spojeného tímu ŠKP Banská Bystrica – BK Zvolen keď vo finále zdolali v nervóznom závere tím YA Košice 52 : 43.

MVP turnaja :
Emma Dulovičová

All Stars turnaja :
Emma Dulovičová
Nina Janštová
Zuzana Vargová
Miriam Ištoňová
Martina Dovčíková

Fotogalériu z turnaja nájdete tu

Štatistiky z našich zápasov nájdete tu a tu

Videozáznam z turnaja si môžete pozrieť tu

MSR U 19 – 2021 Stará Turá

DátumTímyČas/VýsledokSúťažMiesto zápasu


Play off U 19 2021Športové centrum Priemyslovka


Play off U 19 2021Športové centrum Priemyslovka


Play off U 19 2021Športové centrum Priemyslovka


Play off U 19 2021Športové centrum Priemyslovka

Pridaj komentár