Juniorský tím nebol v Košiciach len na výlete

Tím junioriek U19 pod vedením trénera T. Kačmarika cestoval v sobotu 8.10.2023 do Košíc na horúcu pôdu miestnych prvoligových tímov. Keďže CBK Košice dali začiatok zápasu už na 14 00 aby niektoré ich hráčky stihli účasť aj na extraligovom zápase CBK so Sláviou Banská Bystrica, museli si naše dievčatá v sobotu privstať. Do Košíc však dorazili v dobrej nálade a do súpera sa pustili s veľkou Energiou. Polčasové skóre 15 : 40 svedčí o tom, že v obrane náš tím odviedol skvelý výkon a v útoku to bol kolektívny prejav, keď každá z hráčok dokázala v zápase skórovať. I. Mihajevičová, ktorá vynechala extraligový debakel Trenčína s Čajkami, dokonca premenila všetkých 7 pokusov z poľa a zaťažila konto súpera celkovo 17 bodmi. Naše dievčatá v druhom polčase niečo poľavili ale to nič nemenilo na našom výraznom víťazstve 59 : 33.

V nedeľu narazili juniorky na tím U23 z Čane. Nám dobre známy súper sa v tejto sezóne posilnil o viaceré hráčky YA Košice. Do zápasu sme vstúpili opäť dobre, ale už v druhej štvrtine sme poľavili a súper dokázal stiahnuť náš 8 bodový náskok z prvej štvrtiny do polčasu na 25 : 24. V zápase naša obrana nepôsobila tak efektívne ako v sobotu, stálicou však bola I. Mihaljevičová, ktorá premenila opäť všetkých 8 striel z poľa a minula len 2 šestky, takže tentoraz prispela 19 bodmi a 14 doskokmi k našej bilancii. Naopak, nedarilo sa strelecky našej opore D. Uhlíkovej, ktorá nedokázala premeniť ani jednu z 9 striel z poľa a premenila len 2 z 6 TH, čo je pre túto hráčku naozaj neobvyklé. Vývoj zápasu tentoraz neumožnil trénerovi dať priestor všetkým hráčkam. Vo 4 štvrtine sme sa so súperom naťahovali o víťazstvo do posledných sekúnd. Nakoniec o našom tesnom úspechu rozhodla A. Vidová úspešnou šestkou v závere. Za bojovnosť v zápase si naše dievčatá zaslúžia uznanie. Z Košíc si naše dievčatá po dobrom výkone odviezli všetky body a presvedčili, že do Košíc nechodia len na výlet . Po prvých 3 zápasoch náš tím tak vedie tabuľku 1 ligy.

Tím starších žiačok U15 cez víkend odohral svoje zápasy vo Vrábľoch a v Nitre. Zápas vo Vrábľoch mali hráčky trénera R. Kolesára od začiatku pevne vo svojich rukách. Aj keď sa pomalšie rozbiehali, v polčase za stavu 41 : 14 bolo prakticky o výsledku rozhodnuté. O prevahe nášho tímu svedčí aj 34 získaných lôpt v zápase, čo je vysoko neobvyklé číslo. Nevyhli sme sa však ani chybám a ľahkým stratám, predovšetkým v 2 polčase. Výpadok tréningu bolo vidieť hlavne na K. Minarechovej, keď zaznamenala 6 strát a premenila len 2 z 12 striel z poľa. Celkovo však herný prejav nebol príliš presvedčivý k čomu prispel aj náš súper. Nakoniec z toho bolo jednoznačné víťazstvo 78 : 44 vďaka naším individualitám.

V nedeľu tím U15 hral v Nitre. Napriek tomu že súper nastúpil len so 7 hráčkami, predviedol vysoké nasadenie a tímovú obranu s rýchlym návratom bez zbytočných faulov, ktorá naším dievčatám od začiatku spôsobovala značné problémy. Zaznamenali sme rekordný počet 39 strát a to sa podpísalo aj na sebavedomí našich hráčok, ktorých energie klesala s každou minútou. Držali sme sa len do stavu 11 : 12 a potom nás už súper svojou rýchlou a dôraznou hrou drtil. V druhej štvrtine nám dovolil len 4 body a v polčasse viedol 19 : 36. Zásadné chyby v obrane pri doskakovaní a odstavovaní hráčok súpera nás stáli lepší výsledok v druhom polčase, kedy sme sa aspoň v útoku dokázali zmobilizovať a súper už nemal také rýchle nohy. Z tohto zápasu by si náš tím mal zobrať ponaučenie, že bez dôslednej obrany sa nedá uhrať dobrý výsledok a popracovať na jej zlepšení. Po prehre 53 : 86 sa naše dievčatá čaká tento týždeň premiéra v nadnárodnej EGBL, keď vo štvrtok cestujú na prvý turnaj do Estónska. Dúfajme, že tam predvedú lepší herný prejav a bude sa im viac dariť.

zapis-U15-Nitra-08102023

Pridaj komentár