Staršie mini vyhrali vo Vrábľoch, kadetky zase v Spišskej a v Poprade

Po viac ako mesiaci nastúpili na súťažný zápas v sobotu 2.3.2024 naše staršie minižiačky U2012 pod vedením trénera T. Kačmarika. Vo Vrábľoch narazili na súperov, ktorým ako jediným v tejto sezóne doteraz podľahli. S Vrábľami sme prehrali doma ešte v septembri 65 : 75 a s Trenčínom sme ťahali za kratší koniec doma v decembri 33 : 49. Za ten čas však naše dievčatá urobili značný pokrok a v zápase s Vrabľami teraz ukázali, že sa nemusia báť žiadneho súpera. V prvom zápase s Vrábľami dokázali vyhrať už prvú štvrtinu 14 : 10 a v druhej svoj náskok ešte výrazne navýšili na 35 : 21. V tretej štvrtine však súpera nepustili vôbec k ničomu, ubránili ho na 2 body a rozhodli o svojom konečnom výraznom víťazstve 77 : 33. V druhom zápase s Trenčínom bol priebeh zápasu úplne iný. V prvej štvrtine sme súperovi dovolili len 3 body a vyhrali sme ju 22 : 3. Potom sa náš tím upokojil a hra sa vyrovnala. V druhom polčase sme dokázali dať len 16 bodov a súper nakoniec uhral prijateľný výsledok 45 : 35. Dievčatám k peknému výsledku gratulujeme.

Kadetky pod vedením trénera O.Haviara cestovali na svoje zápasy pod Tatry. Tím bol doplnený o 4 hráčky r. 2009. Najprv narazili na Spišskú Novú Ves. Naším dievčatám chvíľu trvalo, kým sa rozbehli. Do polčasu si dokázali vybojovať 12 bodové vedenie 36 : 24. Pomohli im k tomu hlavne úspešné útočné doskoky a zisky, v čom sa darilo hlavne V. Sekerkovej. V tretej štvrtine dokázali naše dievčatá na súpera vytvoriť značný tlak a výrazne navýšili svoje vedenie na 65 : 38. To súpera definitívne zlomilo a naše dievčatá si zo Spišskej odniesli jednoznačné víťazstvo 83 : 46.

V nedeľu kadetky nastúpili proti Popradu. Tento zápas bol veľmi vyrovnaný. Bojovalo sa o každú loptu a rozhodcovia nešetrili píšťalky. Výsledkom bolo množstvo faulov na oboch stranách a s tým súvisiacich TH. V tejto disciplíne sa nám tradične moc nedarí, premenili sme len 18 z 34 TH. Našťastie ani súper na tom nebol oveľa lepšie. V poločase sme viedli 37 : 34. Vyrovnaný zápas pokračoval aj v druhom polčase. Napriek tomu, že sa nám vyfaulovala najlepšia strelkyňa L. Paulechová, o našom víťazstve rozhodla 7 bodmi / z celkovo 8 v zápase/ T. Pobočíková v úplnom závere, ktorá sa stihla nakoniec tiež vyfaulovať. Podarilo sa nám získať cenné víťazstvo 73 : 66 zs čo si dievčatá zaslúžia pochvalu.

Najnabitejší program mali cez víkend žiačky U2010 pod vedením trénera R. Kolesára. Treba hneď na začiatku povedať, že to pre dievčatá nebol ten najlepší víkend. K zranenej J. Volárovej sa v prvom polčase pprvého zápasu doma proti Šinteru Bratislava pridala P. Rayová a celý tím to úplne rozhodilo. S týmto súperom sme doteraz výrazne vyhrávali, ale tentoraz to bol úplne iný zápas. Šinter išiel do vedenia 10 : 16 a my sme sa celý zápas snažili sa len dotiahnuť. Miestami sa nám to darilo viac, miestami menej. Naša obrana nebola zlá, ale v útoku sme sa veľmi trápili a nepadali nám ani TH. Nakoniec sme tento zápas prehrali 40 : 41, ale bolo to zaslúžené víťazstvo súpera. Poobede náš tím nastúpil proti dievčatám zo Šamorína. Aj tento tím sme doteraz jasne 2x porazili. Zápas sa pre nás začal pozitívne, prvú štvrtinu sme vyhrali 13 : 10. Potom ale súper zistil, že náš tím nie je vo svojej koži, pridal na dôraze a v polčase viedol 25 : 24. Po vyrovnanom polčase bolo všetko možné, ale Šamorín nás už k ničomu nepustil. V 3. štvrtine sme dokázali dať len 4 body a súper bol na koni. Nakoniec sme prehrali nečakane vysoko 42 : 62. Foto zo zápasu tu.

V nedeľu cestovali žiačky na 2 zápasy do Bratislavy. Tím MIBA Bratislava vedie tabuľu súťaže bez prehry a bol vysokým favoritom. V prvej štvrtine sme sa držali, prehrali sme 10 : 15. V celom Ďalšom zápase sme však dokázali dať len 10 bodov a bola z toho vysoká prehra 20 : 66. Horšie bolo ešte aj to, že sa nám zranila N. Foltínová a tak nám chýbajú už 3 hráčky základnej rotácie. V tomto zložení sme narazili na tím IBAS. V októbri sme IBAS porazili rozdielom 98 bodov, ale odvtedy prešlo veľa času. Tentoraz to bol zápas vyrovnaných súperov. Prvú štvrtinu sme prehrali 8 : 7 a druhú vyhrali 12 : 11. Náš tím strelecky ťahala S. Malá so 14 bodmi. V tretej štvrtine sme si dokázali vybojovať mierny náskok ale v závere ho súper dokázal stiahnuť. Nakoniec sme vyhrali najtesnejším rozdielom 36 : 35 a z víkendu máme aspoň 1 vydreté víťazstvo, výkonnostným rastom však za súpermi jasne zaostávame.

Pridaj komentár