úspešný víkend kadetiek a starších minižiačok

V sobotu 1. decembra nastúpili kadetky pod vedením trénera M. Sýkoru a za asistencie R. Kucsu v Bratislave proti Slovanu. Aj keď sme si doma s týmto súperom relatívne poradili, v sobotu v Bratislave to bol úplne iný zápas. Naše dievčatá si v prvej štvrtine urobili 11 bodový náskok, ktorý v druhej štvrtine navýšili na 12 bodov. Ďaľšie 2 štvrtiny však postupne prenechali iniciatívu súperovi, nakoľko v úzkej rotácii / M. Pomajbová, T. Kreislová a N. Vojteková strávili na palubovke každá viac ako 34 minút / im dochádzali sily. V posledných 2 minútach zápasu vyhrávali ešte o 6 bodov 57 : 51. Súperky však dokázali skóre stiahnuť na rozdiel jediného bodu, pričom v úplnom závere zahodili viacero čistých šancí z pod koša a tak naše dievčatá predsa len uhájili najtesnejšie víťazstvo.

V nedeľu kadetky cestovali do Ivanky pri Dunaji. Tu sa našťastie žiadna dráma nekonala a naše dievčatá sa súperovi od prvej štvrtiny bodovo vzďaľovali. Polčasové vedenie 32 : 25 úspešne zvyšovali a tak tréneri zapojili aj všetky hráčky z lavičky. Výsledkom bolo presvedčivé víťazstvo o skoro 30 bodov.

Staršie minižiačky cestovali v sobotu na svoje súťažné zápasy do Maďarska. Klub z Gyoru je pravidelným účastníkom slovenských mládežníckych súťaží aj vzhľadom na jeho blízku polohu k hraniciam a dobrú úroveň našich súťaží. Pre naše dievčatá je to zase možnosť porovnať svoju výkonnosť aj s týmami zo susednej krajiny. V oboch týchto stretnutiach naše dievčatá obstáli na výbornú a obe stretnutia s ťažkým súperom vyhrali.

 

Pridaj komentár